Над 4 хиляди текстилни изделия с логото на известни марки задържаха на ГКПП Лесово

??????????????Служители от митническа мобилна група, съвместно със служители на Гранична полиция, откриха  на Граничен контролно-пропусквателен пункт-Лесово, 4 296 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки, укрити в товарен камион, съобщават от пресцентъра на Агенция “Митници”.

На 10.09.2017 година, около половин час преди полунощ, на трасе „Входящи товарни автомобили” на ГКПП Лесово пристига камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Англия и Ирландия. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока от 15 вида стоки. Екип на митническите мобилни групи е селектирал превозното средство за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че между описаните в документите стоки има общо 4296 недекларирани текстилни 1505204373изделия, носещи лого на световноизвестни марки. Открити са 2480 боксери с логото на Calvin Klein и 1386 блузи с къс и дълъг ръкав и анцузи с логото на Gucci, Armani, Hugo Boss, Polo. Открити са още и 430 долнища на анцуг с марката на футболния отбор „Арсенал”. При проверката са открити и 60 кутии цигари и 2 кг тютюн за пушене, укрити в шофьорската кабина.

Контрабандните текстилни и тютюневи изделия са задържани. Задържан е и товарния автомобил, послужил за извършване на нарушението. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

About the Author :