Над 200 ученици от областта не са подали заявления за прием в гимназиите след VIII клас

untitledНад 200 ученици в Ямболска област не са подали заявления за прием в гимназиите след VIII клас, научихме от началника на Регионално управление по образованието -Ямбол Красимир Стоилов. Възможните причини са, че или са заминали в чужбина със семействата си, или са получили двойки, или преустановяват образованието си. Така например, само двойките след седми клас са 93. Ситуацията създава голям проблем при сформиране на паралелките след VIII клас, особено за професионалните гимназии.

Досега със заповед на началника на РУО-Ямбол е закрита само една паралелка  – тя е в Професионалната гимназия по икономика и е специалност “икономика и мениджмънт”. Причината е, че е заявена за 26 ученици, а само 5 деца са подали документи. Сформирането или не на останалите паралелки ще става ясно до последния момент, т.е. началото на учебната година.

Записването след първия етап от класирането за прием на ученици в VIII клас става до 6 юли, т.е. утре включително. Подадени са 932 заявления от ученици в областта, приети са 917 ученици. В профилирани паралелки са класирани 405 ученика, в професионални паралелки – 512. Некласирани са 15 деца.

About the Author :

Leave a reply