Над 160 положителни проби в Ямболско за три дни, рязко се увеличават заразените

Ямбол, 11.11.2020 г.

Над 160 положителни проби са регистрирани в Ямболска област за три дни.

През изминалото денонощие Единният информационен портал отчете 86 нови случая в областта, но както „Делник“ писа още вчера това реално са проби от два дни, защото частната лаборатория „Лина“ не е успяла да въведе резултатите за взетите проби до 11 ч. в понеделник.

Отново според Единния информационен регистър диагностицираните до вчера бяха 1152. Днес към 14,30 часа в РЗИ – Ямбол вече бяха въведени още 75 положителни проби, които ще бъдат отчетени за утре, така че скоростта на увеличаване на заразата в Ямболска област расте главоломно.

Заразени са две медицински сестри от МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и няколко учители в учебни заведения и в детски градини. Под карантина ще бъде поставен един от третите класове в ОбУ „Д-р Петър Берон“ – Ямбол заради заразена учителка, две групи в ДГ „Валентина“ също минават под карантина. От вчера е затворена и ДГ „Биляна“, където отсъстват 10 учители, но само един е с доказана коронавирусна инфекция, един е под карантина, 6 са с грипоподобни симптоми и един е с друго заболяване.

Сред новорегистрираните случаи са инкасатор от ВиК, експерт от Бюрото по труда, учител от Езикова гимназия, прокурор в Районна прокуратура, военнослужещи в Кабиле и в Безмер, инструктор, адвокат, снабдител, служител в читалище в с. Симеоново, мениджъри в частния бизнес и работещи в него. Заразени са хора в най-различни сектори, на здравните инспектори им е трудно да проучат всички и да поставят контактните им лица под карантина. Вероятно ще се наложи работещи в други здравни институции да им се притекат на помощ, защото те изнемогват.

От общо 1227 случая (това са данните към 14,30 ч. днес), активните са 654. От тях са хоспитализирани 74 души, 580 са на домашно лечение, излекувани от заразата са 534, починалите са 40 – с един повече от вчера. Жена на 68 г. от Ямбол е постъпила в много тежко състояние в болницата на 8 ноември и още същия ден е починала, след което се оказало, че има положителна проба.

Под карантина са 860 души.

About the Author :

1 Comment to “Над 160 положителни проби в Ямболско за три дни, рязко се увеличават заразените”
  • .
    November 11, 2020 - Reply

    Някой може ли да каже Трудовата медицина в Ямбол какво работи?Не ли време да излязат на терен?

Leave a reply