Награждаване на победителите в конкурса „Коледа“ и старт на благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“

Plakat_2015Церемонията по награждаване на победителите в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка на тема „Коледа” ще се състои на 26 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов”.

Събитието е в рамките на традиционната Коледна благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. За осма поредна година 10 от отличените творби ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел на символичната цена от 1 лев. Събраните средства постъпват във фонд за подпомагане лечението на тежкоболни ямболски деца и младежи.

Наред с награждаването на победителите в конкурса, ще бъде открита изложба с отличените творби, както и с номинирани рисунки за участие в експозицията. Заради големия брой участници тази година – над 800, този път в изложбата са включени творбите на близо 100 деца.

От 26 ноември стартира и продажбата на благотворителните картички. Всяка година хиляди ямболлии се включват в инициативата, в знак на съпричастност към каузата на кампанията. “Нека отново покажем, че тази благородна, изцяло ямболска традиция заслужава да бъде продължена. Разчитам на Вашата подкрепа и предварително Ви благодаря” апелира кметът Георги Славов и допълва, че с участието си в кампанията всеки един от нас подарява надежда на болните деца в труден момент за тях и семействата им момент.

Допълнителна информация и заявки за закупуване на картички може да направите на телефони: 046/ 681 225, както и на 0895 599 655, 0895 599 627  или на място в община Ямбол, стая 221. Картичките могат да бъдат закупени  и от центъра за административни услуги в община Ямбол.

Кампанията се реализира в партньорство с ямболските печатници „Мони Цони”, „Диагал” и „ПЧП- Планета”.

 

 

 

About the Author :