Награди на Общински съвет „Тунджа”

„Почетен гражданин на община „Тунджа“

DSC06847Иван Стоянов Ханджиев – основател и ръководител на оркестър „Кабиле”. Роден през 1957 г. Работил е 12 г. в читалището на село Тенево, в отдел „Култура” на община „Тунджа”, 13 г. е бил преподавател в музикалното училище в гр. Котел, 2 г. – в Дома на армията в Ямбол. През 1986 г. основава и ръководи оркестър „Кабиле”, който има многообразни изяви в страната, а след 1988 г. всяка година правят концерти в САЩ. Поддържа традицията на българския фолклор в България и в Америка.

„Награда за стопанска инициатива”

За принос в развитието на икономиката и за постигнати резултати в стопанската дейност през годината, индивидуална награда на:

  • Валентин Сярков Москов — ръководител на животновъдна ферма от с. Безмер. Роден е на 9 април 1978 г. Той е млад земеделски производител. Има животновъдна ферма с над 600 овце, в която осигурява 8 работни места.

DSC06865 – Иван Димитров Иванов – ЕТ „ГЕЙБЪЛ 1 – ИВАН ИВАНОВ” с. Кукорево. Роден е през 1947 г. в с. Кукорево, успешно развива и управлява бизнес в родното си място. През 2000 г. създава фирма „ГЕЙБЪЛ”. В продължение на много години създава работни места в свинеферма и в други обекти. Ползва се с добро име сред населението, активно участва и спонсорира всички културни и спортни мероприятия, финансирал е изграждането на значими обществени обекти.

За цялостна дейност, колективна награда на:

  • Лидл България“ ЕООД с управител Милена Драгийска- Делчева. Фирмата инвестира над 80 млн. лв. в икономическа зона „Кабиле” в изграждането на втори логистичен център и ще осигури над 120 работни места.

Награда „За граждански принос” – за личен принос и родолюбиви начинания на:

DSC06876 – Проф. Станислав Тодоров Семерджиев – ректор на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Професорът е родом от Пловдив, но майка му е с корен от село Овчи кладенец и като дете е прекарвал летата си там. Той е допринесъл за изграждането на църквата „Св. Йоан Богослов”  в с. Овчи Кладенец.

 

DSC06884–     Евгени Митков Щефелев – земеделски производител от с. Безмер. Роден е на 26.09.1989 година. Млад земеделски производител, който обработва собствена земя. Младеж, които с голямо желание редовно участва във всички граждански инициативи.

–     Иван Атанасов Петров — президент на ФК „Ураган“ с. Бояджик. Футболният отбор играе в Югоизточна „В“ група и представя Ямболска област в първенството. Той  е основен спонсор на отбора и управител и съдружник на „Каприз 2004“ ООД гр. Ямбол.

Почетен знак „Герб на община „Тунджа” – златен, за значителен принос за развитието и утвърждаването на общината:

DSC06889–     Д-р Михаил Събев Чаушев – лекар-рентгенолог, жител на с. Безмер. Д-р Чаушев е роден на 18 ноември 1940 г. в гр. Сунгурларе, но още от малък родителите му се преместват да живеят в гр. Ямбол. От 1973 г. е лекар – рентгенолог в ямболската болница. След вземане на специалност „Рентгенология“ от 1979 г. е назначен за завеждащ рентгеновите отделения в болницата и в Първа поликлиника. Д-р Чаушев е окръжен рентгенолог и един от първите скенеристи след монтирането на уникалния и супер модерен скенер. По негово време започват да работят и модерен ехограф, мамограф и други рентгенови апарати. През годините рентгеновото отделение получава висока оценка от акредитираните комисии, което се дължи на отличните специалисти и високо функционалната техника, за добра диагностика и осигуряването в ранният стадий на заболяванията. Като завеждащ отделение д-р Чаушев е носител на значката на Министерство на народното здраве – „Отличник“

От 2010 г. е жител на село Безмер, община „Тунджа“.

DSC06893 Фирма „Лаки-97“ ООД – с. Ботево с управители Нойко Петров и Ангел Петков. Тя е създадена през 1997 г. със седалище село Ботево, община „Тунджа“. Вече 20 г. фермата се занимава с производство и търговия на селскостопанска продукция, арендува 20 000 декара земя в землищата на селата Ботево, Видинци, Скалица, Миладиновци, Крумово и Меден Кладенец. Фирмата разполага с пълен набор от селскостопанска техника, осигурява постоянна работа на 12 души, наемат много сезонни работници. Спонсорирали са множество прояви в селата на община „Тунджа“. Спомоществователи са за изграждането на редица храмове.

  • Стоил Иванов Стоилов – Футболен деятел от с. Безмер. Роден е на 20.01.1975 г. Благодарение на него години наред в село Безмер се поддържа футболен клуб от местни младежи.

Почетен знак „Герб на община „Тунджа” – сребърен, за значителен принос за развитието и утвърждаването на общината:

  • DSC06894Стефан Димитров Стефанов – председател на Потребителна кооперация в с. Скалица; Роден на 24.12.1952 г. в с. Скалица. След завършване на образованието си работи като хладилен техник в РПК „Сила“ с. Скалица, а от 1988 г. до момента е председател на потребителната кооперация. Той е дългогодишен читалищен деятел, член на читалищното настоятелство от 2016 г. Бил е общински съветник в община „Тунджа“. Винаги се ползва с авторитет в трудовия колектив и сред жителите на с. Скалица.

–     DSC06895 Велика Иванова Тодорова – пенсионер и бивш председател на читалищно настоятелство в с. Коневец.  Родена е на 01.02.1937 г. в с. Коневец. Завършила е Икономически техникум в гр. Сливен и е работила като счетоводител в бившето ДЗС “Тунджа“ с. Коневец. От 1984 до 2004 г. е председател на читалищно настоятелство на НЧ „Д-р Петър Берон -1942“. От 2004 до 2017 г. продължава да участва активно в мероприятията на читалището, във фолклорната група и е ръководител на юношеската ромска фолклорна група с. Коневец. След пенсионирането си продължава да участва в културно масовите мероприятия на селото.

About the Author :

Leave a reply