Награди на Общински съвет „Тунджа”

DSC06423Присъжда  „Награда за стопанска инициатива” на основание чл.47, ал.1 и ал.2 от Наредбата за символиката на община „Тунджа”:

За принос в развитието на икономиката и за постигнати резултати в стопанската дейност през годината, колективна награда на:

  • „Палфингер Продукционстехник България“ ЕООД с управител Андреас Щраух

DSC06426Наградата се присъжда за изграждане на Учебен център в завода в с. Тенево, предназначен за ученици в дуална форма на обучение и професионално обучение по професията „Шлосер“.

Компанията е един от първите работодатели в страната, които въвеждат  дуалната форма на обучение в България.

През 2017 г. тя изгради и оборудва модерен учебен център за над  400 000 евро.

DSC06430През 2018г. в партньорство с община „Тунджа“, ОУ „Васил Левски“ – с. Тенево беше трансформирано в Обединено училище и беше разкрита паралелка „Шлосер“. Практическото обучение е изнесено в Учебния център на фирмата, където учениците имат възможността да изучават професията в реална работна среда.

За създаване на продукти и услуги, които издигат престижа на общината в страната и чужбина, индивидуална награда на:

  • DSC06435Михаил Монев Тодоров – управител във фирмите „Геомекс-инженеринг“ ЕООД, „Елиа-трейд“ ЕООД, „Бонойл“ ООД – гр. Ямбол

Михаил Тодоров е един от управителите на фирма „Бонойл“ ООД в с. Калчево, която е един от най-големите инвеститори на територията на община „Тунджа“.

 

DSC06438Основната дейност на предприятието е изкупуване, съхранение и преработка на маслодайни култури чрез пресоване и екстрахиране в инсталация, работеща с n-хексан, последвани от рафиниране, съхранение, бутилиране и транспорт на рафинирани масла.  Осигурява се пълен производствен цикъл от суровината до крайния продукт. В завода работят близо 100 човека. Политиката на фирмата е да се разкриват работни места от селата на общината

  1. DSC06446За цялостна дейност, индивидуална награда на:
  • Алексей Асенов Цветанов и Румен Георгиев Сираков –  изпълнителни директори на „Интернешънъл Асет Банк“ АД

Вече 15 години ползотворното сътрудничество между „Интернешънъл Асет банк” АД и общината се гради и отстоява със взаимно доверие, коректност и лоялност и от двете страни. Инициативите на община са посрещани с разбиране и с необходимата отговорност за спазване на финансовата дисциплина.

DSC06448Услугите, които предоставя банката, удовлетворят както служителите, така и ръководството на общината.

Стабилността на финансовата институция дава увереност за реализирането и на други бъдещи проекти.

Награда „За граждански принос” за личен принос и родолюбиви начинания на:

  • DSC06461Арх. Олег Тодоров Николовавтор на проектите на православните храмове в селата Видинци, Дражево, Завой, Могила и Стара река;

Apx. Oлeг Hиĸoлoв e poдeн пpeз 1950 г. Πpeз 1973 г. зaвъpшвa BИAC, cпeциaлнocт “Apxитeĸтypa”. Paбoти 8 г. в пpoeĸтaнтcĸa opгaнизaция в Cмoлян и e взeл yчacтиe в изгpaждaнeтo нa нoвия цeнтъp нa гpaдa. Oт 1982 г. paбoти в “Глaвпpoeĸт”, a cлeд тoвa ĸaтo pъĸoвoдитeл нa caмocтoятeлнo apxитeĸтypнo aтeлиe. Oт 1990 г. излизa нa пaзapa нa cвoбoднитe apxитeĸти. Имa мнoжecтвo peaлизaции нa гpaдoycтpoйcтвeни cтpyĸтypи и жилищни и oбщecтвeни cгpaди, нa пpoeĸти и peĸoнcтpyĸции нa нaд 35 цъpĸви и мaнacтиpи.

DSC06556Почетен знак „Герб на община „Тунджа” – златен, за принос за развитието на общината:

  • Фирма „Вълчеви“ ООД – с. Голям манастир с управители Георги Атанасов Вълчев и Вълчо Петров Вълчев;

Основният предмет на дейност на фирмата е отглеждане на зърнени, клубеноплодни, технически и фуражни култури. Управителите на фирмата вземат дейно участие в културния живот на селото и общината. Спонсорират почти всички празници и мероприятия в селото. Включват се и активно във строителството на църква „Св. Атанасий“, намираща се в местността „Църквичката“ в Манастирските възвишения.

DSC06464Георги Иванов Георгиев – кметски наместник с. Видинци за периода 1999-2011 г. По негова инициатива започва изграждането на църквата в селото. И днес продължава да бъде активен участник в обществения живот на Видинци;

Диньо Минчев Динев – дългогодишен кмет на с. Дражево  за периода 1979-1990 г., в чийто мандати се извършва благоустрояване на селото, започнато е читалище, асфалтиране на улици.

DSC06469Иван Петров Иванов – медицински фелдшер от с. Меден кладенец. Роден 1943г., той е с постоянен адрес с. Меден кладенец, където работи като медицинско лице от 1968 г. Винаги е всеотдаен на своята професия, проявява човешко милосърдие и съпричастност.

Марин Митев Апостолов – кмет на с. Златари за периода 1995-2015 г.;

Петър Димов Стоянов – кмет на с. Савино за периода 1979 – 2013 г.; В годината на назначаването му той е на 22 г. и е най-младият кмет в региона.

Ружа Георгиева Трифонова – кмет на с. Гълъбинци за периода 1991- 1999 г.;

DSC06474Теодора Димова Тачева – кмет на с. Козарево от 2011 г.

От 23 г. тя е жител на с. Козарево. Втори мандат работи като кмет всеотдайно за промяната на с. Козарево. Под нейно ръководство са спечелени два проекта по инициативата „С Тунджа в сърцето“ – и са  изградени два къта за отдих. По нейно време е изграден паметник мемориална плоча в памет на участниците във войните от с. Козарево, положени са основите и е изграден параклис „Свето Успение Богородично“. С нестихващ хъс и неуморим борбен дух, тя не спира да работи за жителите на с. Козарево. По нейна инициатива е създаден пенсионерски клуб, а за младите хора – Младежка организация „Сънрайз“.

Почетен знак „Герб на община „Тунджа” – сребърен, на основание чл.55, ал.1 и ал.2 от Наредбата за символиката на община „Тунджа” за принос за развитието на общината:

DSC06480Атанас Ангелов Градинаров – общественик от с. Меден кладенец;

Господинка Тодорова Танева – главен специалист в кметство с. Роза;

Иван Петров Иванов  – кмет на с. Сламино от 2007 г.;

Мария Христова Димитрова – кмет на с. Меден кладенец от 2013г.;

DSC06482Пепа Тодорова Иванова – кмет на с. Болярско от 2011 г.;

Петър Георгиев Господинов – общественик от с. Кабиле;

Румяна Радева Тодорова – кмет на с. Завой от 2011 г.

 

DSC06488 DSC06490 DSC06495 DSC06497 DSC06499

About the Author :