Награди за топ спортистите на Ямбол за 2017 г.

e12787b84cedd7e322365149b0392706На тържествена церемония на 15 декември бяха връчени годишните награди на най-изявените ямболски спортисти. Общо 50 състезатели и треньори от различни клубове бяха отличени с грамоти и парични премии за високи спортни постижения през 2017 г., съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол. На събитието, организирано съвместно от общината и от Обединен спортен клуб – Ямбол бяха обявени и десетте най-добри спортисти за годината.

Номер 1 за 2017 г. е Юлияна Янева от Спортен клуб „Борба и самбо“. Юлияна извоюва второ място на Световното първенство за девойки до 20 г., трето място на европейско първенство и бе първа на държавното лично първенство за девойки старша възраст. Отличие, заслужено получи треньорът й Михаил Михов.

Второто и третото място в топ 10 на ямболските спортисти за 2017 г. са за Георги Дойчев и Кристиян Дойчев от СК „Киокушин” с треньор Георги Георгиев. Двамата завоюваха призови места на съответно на световно и европейско първенства по карате киокушин.

23a65270198b8dbbb2bd7dd37ed6dab3Четвъртата позиция е за Георги Начев, Клуб по лека атлетика „Тунджа“ с треньор Петрана Чамова. Юношата бе девети на троен скок на Европейското първенство за юноши старша възраст и първи в дисциплината на Балканския шампионат.

Номер 5 е Мехмед Хасан Мехмед от СК „Борба и самбо“. През 2017 той бе 11-ти на Световното първенство за кадети до 17 г., пети на европейското и първи на Балканиадата.

На 6 място бе класирана Полина Тодорова от КЛА „Тунджа“ с треньор Йордан Атанасов, седми е Георги Илиев от СК „Скокове на батут“ с треньор Димитър Минчев, осми е петобоецът Христо Панайотов с треньор Красимир Симеонов, девети е Атанас Чакалов от клуба по спортна стрелба, подготвян под треньорството на Георги Стоянов. Десетата позиция в престижната класация е за Пламен Георгиев от клуба по спортно ориентиране с треньор Пепа Сотирова за златния му медал в спринта на Балканското първенство в Черна гора.

На церемонията бяха връчени и две специални награди: за най – перспективен млад състезател на гр. Ямбол за 2017 г. – на Николай Нинов, национален състезател по баскетбол и за най-добър състезател на Спортен клуб за инвалиди „Ямбол-99“ – на Георги Киряков.

About the Author :