Награди за ВГ „Бижу” от Международен конкурс

БижуОт 15 до 17 май се проведе XIV Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нота по нота” Пазарджик 2015 . Конкурсът беше посветен на Гого от „Тоника”, журито бе в състав: председател Красимир Гюлмезов и членове Мая Райкова, Ева Найденова и Виолета Гюлмезова. Представиха се 117 участника с индивидуални изпълнения, дуети и вокални групи.  Много от изпълнителите бяха от музикални училища, а конкуренцията бе много голяма.

Вокална група „Бижу” при читалище „Съгласие” се представи блестящо на конкурса. Според журито певиците от „Бижу” са уникални с изпълнението си на обработен фолклор. Имат красиви гласове и невероятна певческа техника. Много са пластични и харизматични. Хореографията им е впечатляваща. На специалната среща с вокалната педагожка Искра Милкова, тя сподели, че е очарована от изпълненията им, че имат собствен стил и са единствени по рода си в България.

Вокална група” Бижу” спечели три награди :

– Първа награда във Втора възрастова група – до 21 години

– Втора награда в Първа възрастова група до 15 години.

– Кристина Василева – Втора награда в трета възрастова група – до 18 години в категория индивидуални изпълнители.

Музикалните педагози и организатори на  музикални конкурси, които присъстваха на събитието, проявиха невероятен интерес към Вокална група „Бижу” и ги поканиха за участие. След тях е Светлана Струнджева, директор на Арт фестивал „Трикси”.

About the Author :