Наградиха победителите в конкурса за есе „Майчице свята“, посветен на Благовещение

SAM_9556Победителите от конкурса за есе „Майчице свята” по  повод  Благовещение бяха наградени на 24 март вечерта в Синия салон на читалище „Съгласие“ в Ямбол.

В конкурса участваха 73-ма ученици в три възрастови групи. Той се провежда за 15-ти път, организиран от читалище „Съгласие“ и „Инър уил” клуб – Ямбол.

В първа възрастова група 1-4 клас първа е Нели Георгиева, на второ и трето място съответно са  Стефани Христова и Алекс Емандиев. И тримата за от начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Във втора възрастова група 5-8 клас за най-добро е определено есето на Рада Николова от „ПГПЧЕ Васил Карагьозов“, второто е за Дара Ганева от ПГ „Васил Левски“, Литературно студио при ОДК, а трета е Марина Маринова от ОУ „П.Р.Славейков”.

SAM_9546При учениците 9 – 12 клас на първо място е Мина Стоянова от ПГПЧЕ „Васил Карагьозов”, на второ място – Марияна Василева  и на трето място Мария Начева – и двете от ПГИ „Г.С .Раковски”. И в трите възрастови групи бяха присъдени и поощрителни награди. Есетата бяха класирани от жури в сътав: Румяна Стефанова, Люба Митева и Златка Илчева.

В концертната програма по случай Благовещение взеха участие изпълнители от Детска музикална школа с ръководители Антоанета Кирилова и Ели Попова, от Школата по поп и джаз пеене с преподавател Мария Ангелова, както и от Вокална група „Бижу”, с художествен ръководител Павлина Христова. Водещи бяха възпитаниците Десислава Славова и Ростислав Стефанов от Театрална група „Палечко” с ръководител – режисьорът Атанас Жеков – Кроко.

SAM_9552- SAM_9560 SAM_9565 IMG_1940

About the Author :

Leave a reply