Наградиха служители от Областната дирекция на МВР за професионалния им празник

IMG_2292С тържествено събрание и празничен концерт служителите от Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Ямбол отбелязаха днес, 4 юли 2018 г., в Голямата зала на община Ямбол своя професионален празник – 5 юли.

Гости на празника бяха областният управител Димитър Иванов, представители на съда, прокуратурата, на държавните институции, граждани.

“От 5 юли през далечната 1879 г. – денят на създаването на първото Министерство на вътрешните работи до днес, вече 139 години служителите на МВР са символ на българската държавност. Уважаеми колеги, гордея се, че съм един от вас. Благодаря ви за положените усилия, за преодолените трудности, за вашата всеотдайност, защото с IMG_2300ежедневните си неуморни действия вие сте гарант за реда и сигурността на гражданите. Благодаря ви за съзнателния избор да служите на обществото и държавата. Знам, че този  избор е изпитание за вас и вашите близки”, бяха част от приветствените думи на директора на Областна дирекция на МВР старши комисар Генчо Иванов. Той благодари и на всички партньори, които помагат на полицията за опазване на законността в Ямболска област – прокуратура, съд, областна администрация, кметове на общини и населени места, държавни институции, неправителствени организации, медии и граждани.

От министъра на вътрешните работи Валентин Радев са наградени следните служители: с IMG_2302почетен знак на МВР инспектор Валентин Вълканов – разузнавач четвърта степен; с почетен медал на МВР гл. инспектор Тихомир Танчев – началник на Районно управление – Ямбол; гл. инспектор Йордан Йорданов – началник на Районно управление- Стралджа. С грамота за образцово изпълнение на служебните задължения от министъра на вътрешните работи са наградени началник на сектор Иванка Йорданова и старши експерт Мария Йоргова.

Директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Ямбол комисар Кольо Гяуров прочете заповеди за награждаване на служители от Регионална дирекция ПБЗН-Ямбол. Със заповед на министъра на вътрешните работи за постигнати високи професионални IMG_2307резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения с писмена похвала са наградени: гл. инспектор Стоян Тенев – началник на Районна служба ПБЗН-Елхово; инсп. Антон Костов – инспектор пета степен “Държавен пожарен контрол и превантивна дейност” в РС ПБЗН-Стралджа. Със заповед на главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов с писмена похвала е награден гл. инсп. Янко Боянов – нач. на сектор  “Пожаро-гасителна и спасителна дейност към РД ПБЗН-Ямбол. Със заповед на директор на Главна дирекция ПБЗН МВР гл. комисар Николай Николов с писмена похвала са наградени инсп. Анатоли Василев и инсп. Пламен Солаков. Със заповед  на директора на Регионална дирекция ПБЗН с писмена похвала са наградени 9 служители от Регионалната дирекция.

IMG_2310За постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в разследването, в превенцията и разкриването на престъпления, за съществен принос при изпълнение на професионалните задачи, за подобряване на административното обслужване на гражданите със заповеди на директора на Областна дирекция на МВР-Ямбол с писмена похвала са наградени общо 82 служители, а други 21 служители са повишени в длъжност.

Директорът на ОДМВР – Ямбол връчи грамоти и парични награди на призьорите  в конкурса за есе на тема „Полицаят в мен“.

Наградени бяха и отличилите се участници в традиционния турнир по стрелба 0407_11с бойно оръжие. В отборното класиране при мъжете на първо място е II-ри отбор на РУ – Ямбол, следван от отбора на „Оперативна дежурна част“ и I-ви отбор на РУ – Ямбол. При жените отборно на първо място е тима на РУ – Ямбол, следван от отбора на отдел „Разследване“. В индивидуалното класиране при жените водач е инсп. Върбина Колева, следвана от инсп. Красимира Шидерска и ст. инсп. Татяна Павлова. При мъжете в индивидуалното класиране на първо място е мл. експ. Стоян Господинов, на второ място мл. инсп. Янко Карапачов и на трето място инсп. Александър Стоянов.

Веднага след официалната част служителите на МВР бяха поздравени с празничен концерт, в който участваха талантливи деца и юноши от различни школи в града – народни танци, оперно пеене, поп музика, бийтбокс, спортни танци и балет.

IMG_2297 IMG_2312 IMG_2314 IMG_2315

 

 

About the Author :

Leave a reply