Наградиха победителите в конкурса “Литературни игри. net”

IMG_8938Победителите в конкурса за четвъртокласници “Литературни игри. net” бяха наградени вчера, 29 май 2019 г.,  в арт салона на читалище “Зора” в Ямбол. Това стана в присъствието на техните родители, близки, учители.

На първо място са Александър Александров от НУ “Св. Св. Кирил и Методий” и Александра Вълева от ОУ “Любен Каравелов”.

На второ място – Мария Каменова от СУ “Св. Климент Охридски” и Стелиян Чабуков от ОУ “П. Р. Славейков”.

На трето – Пламена Чолакова от “Св. Св. Кирил и Методий” и Виктория Колева от ОУ “Л. Каравелов”.

IMG_8923Четвърти са Божидара Атанасов и Лиляна Йорданова от “Св. Св. Кирил и Методий”; Яница Василева  и Йоанна Георгиева от “Л. Каравелов”; Ивет Димитрова от “П.Р. Славейков”.

При класирането по училища на първо място е НУ “Св. Св. Кирил и Методий”, на второ – ОУ “Л. Каравелов”, на трето – “П.Р. Славейков” и на четвърто – СУ “Св Климент Охридски”.

Традиционно организаторите от “Зора” връчиха диплом за участие и малък подарък на всяко дете, а наградите бяха за класираните от първо до четвърто място. Енциклопедия получиха училищата, участници в конкурса.

IMG_8925Читалището организира конкурса за седма поредна година. Този път в него се включиха 58 деца от училищата НУ “Св. Св. Кирил и Методий”, СУ “Св. Климент Охридски”, ОУ “П.Р. Славейков” и ОУ “Любен Каравелов”.

Конкурсът се проведе в рамките на няколко дни в средата на април. На компютър четвъртокласниците решават 10 задачи, свързани с учебния материал, изучаван в часовете по български език и литература. Освен чисто езиковите задачи, имало е редактиране на текст, задача да съчинят финала на зададен художествен текст, разпознаване на литературен герой по неговата визитка, разпознаване на изучавано литературно произведение и неговия автор и др. Участникът, завоювал най-много точки има 65 т.,  най-малко – над 30. “Златната среда” са с 39-46 т. Конкурсът цели децата да бъдат стимулирани да повишават грамотността си и да овладяват родния език по забавен начин.

IMG_8920 IMG_8928 IMG_8929 IMG_8930 IMG_8931 IMG_8932 IMG_8933 IMG_8934 IMG_8935 IMG_8937

 

 

About the Author :