Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка „Моята Кукерландия“

1Награждаването на победителите от конкурса за детска рисунка „Моята Кукерландия“ се състоя днес, 23 февруари, от 17.30 часа в НЧ „Съгласие – 1862” – Ямбол. От постъпилите 262 рисунки от цялата страна със 116 беше експонирана пъстра изложба  във фоайето на читалището, подбрана от жури в състав: Петър Тепсизов – председател и Стойка Цингова и Кольо Костов – членове, от Художествена галерия „Жорж Папазов”.

С топли думи на благодарност към участниците секретарят на читалището Иванка Лазарова откри изложбата, а Петър Тепсизов запозна присъстващите с трудния подбор на най-добрите рисунки.

1-Наградите и грамотите на победителите от първа възрастова група връчи Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа”, а на втора възрастова група – Илиана Бицова – заместник-кмет на община Ямбол.

В първа възрастова група /от първи до четвърти клас / първа награда е за Вяра Пенчева от Габрово, втора за Десислава Меразчиева от Казанлък, трета – Ниляйда Нури от Търговище. Поощрителна награда има за Кристина Георгиева от Попово.

Във втора възрастова група /пети – осми клас/ първата награда е за Дона Андонова от СУ „Св. Кл. Охридски в Ямбол; втора – Петър Петров от Казанлък, трета – Рая Радева от Попово и поощрителна за Елена Йорданова от Търговище.

Конкурсът се провежда за пета година в Ямбол като инициатива на НЧ „Съгласие – 1862”  е част от Маскарадния фестивал „Кукерландия” 2017, организиран от Община Ямбол и Община „Тунджа”.

2 3 4 5 6 7

About the Author :

Leave a reply