С награждаване на победителите в конкурса за детска рисунка “Коледа” стартира кампанията “Подай ръка – спаси живот!”

IMG_5097Снощи, 21 ноември 2018 г., в Деня на православната християнска младеж и семейство, в Художествена галерия “Жорж Папазов” тържествено бяха наградени победителите в конкурса за детска рисунка “Коледа”. Дадено беше и началото на коледната благотворителна кампания на община Ямбол “Подай ръка – спаси живот!”

В конкурса постъпиха 720 рисунки, журирани от художниците Петър Тепсизов, Кольо Инджов и Кольо Костов. Творбите на победителите, както и още 75 рисунки, бяха наредени в галерията. На откриването на изложбата присъстваха изключително много родители и близки на малките художници, за да споделят радостта си от техния успех.

IMG_5096В детското въображение няма граници, това е нашият урок на възрастни от децата, заяви в словото си зам.-кметът Илияна Бицова. “До този момент в кампанията “Подай ръка – спаси живот!” са реализирани над 130 хил. лева, дарение от гражданите на Ямбол и техните семейства. С тях сме помогнали на десетки болни деца в града”, отбеляза тя. Зам.-кметът благодари на децата за това, че всяка година рисуват с любов и всеотдайност, на родителите – че ги подкрепят, учителите – че стимулират развитието на детското творчество, на представителите на бизнеса, които подкрепят финансово кампанията и на всички хора, които са съпричастни в предколедните дни.

Председателят на журито Петър Тепсизов поясни какво всъщност журито е IMG_5107оценявало  – това са равновесието, баланса и хармонията в една рисунка. Усещането за вътрешен баланс е нещо, което много малко хора го притежават, отбеляза той.

А след това започна и дългоочакваното награждаване. При най-малките първото място бе присъдено на Георги Ташев от ДГ „Свобода“. В групата І – ІV клас е отличена рисунката на Кристина Манова от ОУ „Николай Петрини“, а при най-големите (V-VІІІ клас) наградата печели  Маргарита Вашек – V клас от ПМГ „Атанас Радев“. Авторите на трите първи места получиха парични награди в размер на 50 лева, а рисунките им се отпечатват като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол Георги Славов.

IMG_5120Рисунката на Мария-Магдалена Бонева от I „б“ клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде използвана при изготвянето на рекламните материали за Коледарския празник – Ямбол 2018.

За коледна поздравителна картичка от името на председателя на Общински съвет Ямбол се отпечатва рисунката на Михаела Колева от СУ „Св. Климент Охридски“.

Комисията номинира и 10 рисунки, които се отпечатват като коледни картички в благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Това са рисунките на: Радмила  Мангелова, Стилиян Иванов, Атанас Ванков, Виктория Георгиева, Пламена Костова, Ивет Димитрова, Ивайла Панайотова, Мирослав Димитров, Алина Ставрева и Дарина Борисова.

IMG_5098 IMG_5101 IMG_5105 IMG_5110 IMG_5112 IMG_5122 IMG_5123IMG_5094

 

 

 

About the Author :

Leave a reply