Наградиха млади таланти от Ямбол за Деня на народните будители

IMG_7106Млади таланти от Ямбол бяха наградени на традиционна церемония в навечерието на Деня на будителите снощи, 31 октомври 2018 г.. Тя се проведе в Културно-информационен център „Безистена“. Отличията се присъждат на изявени ямболски ученици и техните преподаватели за завоювани призови места в международни и национални конкурси, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.

В раздела за призьори на балкански, европейски и световни конкурси и състезания бяха наградени осем ученици.

Адриана Стефанова за завоювана първа награда за класически вокал в Международен арт фестивал “Перлата на Адриатика” в Будва, Черна гора през април тази година. Тя е от Студия по изкуствата “Белканто”.

IMG_7115Иван Иванов, спечелил сребърен медал от Международна математическа олимпиада в Тайланд през 2017 г. и бронзов през 2018 г.

Гергана Александрова със сребърен и бронзов медал от Международна математическа олимпиада в Тайланд съответно през 2017 и 2018 г.

Филип Киров – бронзов медал в Международно състезание по математика, физика и информатика за купата на НМГ в Белград, Сърбия.

Радостин Хандъров – бронзов медал по информатика в Международно състезание по математика, физика и информатика в Белград, Сърбия;

Ани Енчева – финалист на Шестия международен конкурс за млади рецитатори “Живая классика” в Русия;

Таня Димитрова – първо място на Международен конкурс за фотография “Марко и Алберто Иполито” в гр. Констанса, Румъния; трето място за социологическо проучване и видеоклип в същия конкурс; специална награда за къс разказ в същия конкурс;

Дора Ганева – Трето място в пета група в Седмия международен конкурс за непрофесионални пианисти “Вива пиано”, София, България.

Други 34 ученици бяха награди за класиране на първо, второ или трето място в национални олимпиади, конкурси и състезания.

IMG_7140 IMG_7143 IMG_7148 IMG_7150 IMG_7151 IMG_7152 IMG_7157 IMG_7158

 

 

About the Author :

Leave a reply