Наградените от Общински съвет на тържествената сесия на община “Тунджа”

ЗВАНИЕ „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН“

DSC02100Иван Димитров Георгиев

Роден на 13.06.1954 г. През 1972 г. завършва ТМТ в гр. Ямбол. През 1976 г. става кмет на с. Окоп и е награден с Диплом за „Най-млад кмет в България“. В продължение на 16 г. е бил кмет на с. Окоп.

Висшето си образование – степен магистър, е завършил в гр. Пловдив по специалността „Агроикономика“. 1992-1993 г. е председател на РПК „Възраждане“, с. Тенево. От 1993 г. до настоящия момент се занимава със собствен бизнес – търговия на препарати за растителна защита, торове и горива. От 2012 г. е председател на ЗПК „Тунджа“, с. Окоп, притежаваща 5 000 дка земя.

От 1994 г. е председател на Народно читалище „Христо Ботев-1929“, с. Окоп и се занимава с общественополезна дейност. Многократно е подкрепял финансово обществени прояви в община „Тунджа“.

Иван Георгиев е един от основателите на община „Тунджа“. Дълги години е общински съветник в Общински съвет „Тунджа“, с принос в развитието на общината.

DSC02111НАГРАДА ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА

Фирма „Витагрейн БГ“ АД – София с управител Мартин Русев. Ново предприятие на територията на община „Тунджа“ за изкупуване, организация по съхраняване и превоз по суша и море на зърнени и маслодайни култури. През 2017 г. базата на фирмата отваря свои складове за зърно на територията на с. Скалица. Номинирана е за инвеститор на годината в категория малко предприятие и е открила две работни места.

 

DSC02115НАГРАДА ЗА ПОСТИЖЕНИЯ В СПОРТА

Веселин Желязков Братков – е роден на 29.10.1981 г. и от ранна детска възраст играе футбол. Преминал е през всички футболни гарнитури на с. Ген. Инзово. Той е с основна заслуга за класирането и успехите на отбора в А областна група мъже – гр. Ямбол.

DSC02123НАГРАДА ЗА ГРАЖДАНСКИ ПРИНОС

Койчо Колев Иванов – роден на 22.11.1952 г. в с. Бояджик, земеделски производител, общественик, подпомага дейността на кметство, читалище, пенсионерски клуб и футболен отбор.

DSC02133Цветанка Гочева Георгиева е родена на 16.06.1937 г. в с. Кукорево. Житейският й път преминава изцяло в с. Кукорево. Започва работа в селската фурна и продължава в кравефермата на ТКЗС с. Кукорево, където се грижи за животните. Нееднократно е била награждавана за добрата и всеотдайна работа. След пенсионирането си през 2002 г. е избрана за клисар на църквата „Св. Димитър“ в с. Кукорево, за която полага безвъзмездно грижи и до днес. Основател е на първия църковен хор към църквата. Въпреки преклонната си възраст активно участва в подготовката, организацията и провеждането на мероприятия от обществен характер, помага за поддръжката и чистотата на църковния, гробищния парк и централните паркови пространства. Години наред нейните изяви като общественик са ярък пример за нашето общество.

DSC02136ПОЧЕТЕН ЗНАК „ГЕРБ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА“ – ЗЛАТЕН

Георги Василев Добрев – роден на 21.07.1947, е фелдшер в с. Козарево от откриването на здравната служба до ден днешен. Човек, отдаден на работата си, благороден, отзивчив и помагащ на всички жители не само на Козарево, но и на Стара река. За него няма почивни дни, когато трябва да помага. Приема болката на пациентите като своя. Този човек заслужава най – високото отличие и дълбок поклон за работата му през всички тези години в името на хората.

DSC02138Красимир Димитров Карчев – роден на 25.03.1973 г. в гр. Русе. Притежава висше инженерно образование. От 20 г. е земеделски производител и управител на ЕТ „Дикар“ с. Коневец. Общински съветник в Общински съвет „Тунджа“ – два мандата. Отзовава се на необходимостта от средства за различни мероприятия, организирани от читалището и кметството на с. Коневец.

DSC02144Славчо Андонов Иванов – кмет на кметство с. Голям Манастир, община „Тунджа“. Кмет е на селото от 2007 г. Инициативен и отговорен през неговите мандати са извършени дейности по благоустрояването на селото, утвърждаването на традиционните срещи на българи и гърци и други мероприятия, в които той винаги се включва и с лични средства.

DSC02145Спаска Атанасова Танева -родена на 26.07.1958 г., основното си образование завършва в родното си с. Ботево, а средното в Икономически техникум –Ямбол. Висше образование придобива във ВТУ-Велико Търново със специалности икономика и финанси. Работила е в ПК „Звезда”- с. Ботево, като главен счетоводител и в кметство с. Ботево, като главен специалист. Активен участник в обществения живот, като е заемала и заема редица обществени длъжности – председател на училищното настоятелство, зам.-председател на КС, председател на проверителната комисия на НЧ и ОУ, Член на УС на ПК „Звезда”, член на КС на Кооперация „Единство”. При основаването на община „Тунджа” е една от първите общински съветници. Участва във всички инициативи и мероприятия, провеждани в селото. С труда си и своята вежливост като главен специалист допринася кметство с. Ботево да бъде в челните редици в община „Тунджа” по всички показатели.

DSC02149Стойчо Димов Николов – кмет на с. Гълъбинци от февруари 1983 г. до м. септември 1990 г. Роден е на 03.10.1948 г. През тази година навършва 70 г.
Докато е бил кмет е извършен основен ремонт на всички обществени сгради, основен ремонт на големия салон на читалището, създаден е клуб на пенсионера, открит е паметник на загиналите във войните гълъбинчани, асфалтирани са улици в селото около 25 км и др.

Мария Илиева Георгиева –Мария е от с. Дражево, община „Тунджа“. Родена е през 1943 г. Тя е най – дългогодишният член на фолклорен самодеен състав на с. Дражево от неговото основаване през 1985 г.

DSC02150Тошо Господинов Тодоров -Тошо Господинов Тодоров е роден в град Ямбол на 11.03.1971 г. Семеен с едно дете. Живее в село Хаджидимитрово, община„Тунджа“. Основното си образование е завършил в с. Дражево, община „Тунджа“, а средното в гр. Ямбол в СПТУ по машиностроене. След това служи в редовете на БА през 1992 г. Кмет е на село Хаджидимитрово от 1999 г., което е вече 18 години. Осъществява много добро взаимодействие с клуба на пенсионера, читалището и детската градина, както и подпомага тяхната дейност. Също така активно работи и с хората от селото.

ПОЧЕТЕН ЗНАК „ГЕРБ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА“ – СРЕБЪРЕН

Христо Славов Василев – земеделски производител от с. Калчево. Завършил ветеринарен техникум в гр. Стара Загора. Работи като бригадир и ветеринарен техник в свинефермата в с. Калчево до 2000 г., а след това се регистрира като земеделски производител. Винаги помага на хората, потърсили неговата помощ и се включва в мероприятията, организирани от кметството. Има съществен принос за положителното развитие на община „Тунджа“.

 

DSC02161Мариана Господинова Добрева – медицински фелдшер към индивидуалната амбулаторна практика с център с. Победа. Работи в община „Тунджа“ от 1994 г., като е на назначена за фелдшер в с. Симеоново, което обслужва и досега. След 2000 г. работи в екипа на д-р Пехливанова и работи по график в селата Калчево, Победа и Симеоново. Ползва се с уважението и признателността на жителите на тези села. Отговорна и всеотдайна вече 24 г. работата на Мариана Добрева е свързана със живота и здравето на жителите от общината.

Петър Иванов Вълков – роден е през 1947 г. в с. Дражево. Той има изключителен принос за изграждането и благоустрояването на църквата и централната част на селото.

Дженко Динев Андреев  е дългогодишен гайдар в оркестър „Кабиле“.Роден е на 28.07.1958 г. в с. Ханово, завършил музикалното училище в гр. Котел. Той прославя името на община „Тунджа“ на национални и международни фестивали.

Петко Митев Маринов – роден е през 1951 г. Бил е кмет на с. Дражево, община „Тунджа“ за периода 1991-1995 г.

DSC02163DSC02168 DSC02169

About the Author :

Leave a reply