Награда за млад футболен талант от Стралджа

???????????????????????????????Младият стралджански футболист  Пламен Пенев, отличен като най-добрия  нападател (до 12г.) в турнира „Кока Кола”- Ямбол,   участва в официалната церемония по връчване награди на най-добрите млади футболисти от турнирите по Националната програма  „Децата и футбола” 2014. В присъствието на  своя треньор  Стефан Танев и Митко Андонов, кмет на общината и президент на ОбФК ”Стралджа” талантливото  момче получи спортен сувенир и поименна купа на Асоциацията на българските футболисти. Общо 17 бяха призьорите по НП ”Децата и футбола” тази година и Пламен Пенев се оказа единствения от по-малък град. Той беше особено щастлив, че подаръците му връчи лично Даниел Боримиров. Пред множеството журналисти  Пламен благодари на родителите си Стоянка и Диян Пеневи, на треньора си и на своя отбор с думите: „Вие ми помогнахте да стигна тук!”

IMG_2822Пламен Пенев, който е ученик в СОУ ”П.Яворов”,   се занимава с футбол още от 5 годишен.  От около половин година вече се състезава в „Берое” Ст.Загора с треньор Атанас Рибарски . Мечтае да стане голям футболист от класата на Кристиян Роналдо. От българските състезатели много харесва  Димо Бакалов. Според Стефан Танев, който обучава младия спортист  от предучилищна възраст, Пламен има всички качества да се докаже на терена – бързина, техничност, дисциплина, отговорност ,  огромно желание да спортува и любов към футбола. За израстването му свой принос има и треньора Христо Колев, който от години се занимава с по-голямата детска група в Стралджа.

IMG_2837На тържеството, съпричастни с радостта на децата футболисти, бяха министъра на спорта Красен Кралев, който сърдечно поздрави момчетата. Много приятно  беше присъствието на такива футболни легенди като   Трифон Иванов, Даниел Боримиров, Бончо Генчев, Тодор Янчев, капитана на ЦСКА Валентин Илиев. Поздравления от името на  Асоциацията на българските футболисти , която организира награждаването на младите футболни таланти, направиха генералния секретар Георги Бойчев  и президента Дончо Донев. Стана ясно, че за една година  в Националната програма „Децата и футбола” са преминали над 8 хиляди деца от цялата страна. Целта е не само да се откриват и насърчават млади футболни таланти, но и да се създават условия за добро физическо развитие на подрастващите.

About the Author :