Награда за млад поетичен талант на Стралджа

DSC03852Абитуриентът от СОУ ”П. Яворов” Филип Иванов спечели своята първа поетична награда. На организирания от Сдружение „Вишнев цвят” Казанлък  Осми  Международен  поетичен фестивал „Белоцветни вишни” младият стралджански талант получи наградата  осигурена от местния тийнейджърски вестник.

DSC03856Стихотворението „Срещи с белия лист” стана повод за коментар от председателя на журито  Георги Драмбозов, председател на творческия фонд на СБП, който поздрави Филип за светоусещането и пожела нови поетични успехи. Филип имаше удоволствието да се срещне и разговаря с останалите наградени в конкурса, които го подкрепиха в усилията  да изразява чувства и емоции на белия лист.

DSC03860В красивия и възвишен празник  тази година взеха участие 212 творци от България и чужбина. Произведенията на 60 от най-добре представилите се,  между които и Филип, ще бъдат включени в Алманах „Белоцветните вишни”, който ще излезе през м.май.

DSC03865Посещението на Филип  в Казанлък бе осигурено и подкрепено  от УС на клуб „Надежда”. Заедно с вълнението и радостта от наградата в конкурса момчето имаше възможност да разгледа къщата-музей на Чудомир, да се докосне до творческата атмосфера на казанлъчани и да се зареди с оптимизъм , смелост и надежди за успехи.

DSC03866

About the Author :