Навалицата в хотелите проваля Математическия конкурс ”Ат. Радев”

Evgeni_IvanovПренаселеността на ямболските хотели, получила се заради нуждата от масирана полицейска охрана по границата ни с Турция, провали домакинството на математическия турнир на името на Атанас Радев, съобщи за „Делник” директорът на гимназията Евгений Иванов. Състезанието, което съществува от 1972 година, трябваше да се проведе в града ни в края на януари и началото на февруари, но участниците няма къде да нощуват.

Директорът на Математическата гимназия „Ат.Радев” е уведомил просветното министерство за ситуацията. „Турнирът „Атанас Радев” все пак ще се проведе, но това ще стане в Бургас.Случвало се e ние пък да поемаме състезание на бургазлии, така че ситуацията не е драматична, просто такава е реалността с местата в ямболските хотели”, допълни Евгений Иванов.

Поради вълната от имигранти от Сирия и други страни, на турската граница в нашия регион в средата на ноември миналата година бяха изпратени над 1100 полицаи от цялата страна и след работата си в горещите точки, те поемат въздух из тукашните хотели. Ако за МГ”Ат.Радев” положението създава известни проблеми, то за ямболските хотелиери сега е златно време.

About the Author :