Набират готвачи за Англия и работници в туристическия сектор в Германия

Chankova2Набирането на безработни, които желаят да работят като готвачи в Южна Англия или в ресторантите и хотелите на цяла Германия продължава и през месец март,  информира Татяна Чанкова, директор на Бюро по труда-Ямбол. То става през Агенцията по заетостта и EURES България. Изискванията и за двете длъжности са наличието на професионален опит и владеене на добро ниво на английски или съответно на немски език. Набирането на кандидати е до края на март като в началото на април в няколко града в страната – Варна, Бургас, Пловдив и София, ще се проведат интервюта с одобрените лица. Интервютата се провеждат на съответния език за страната, в която кандидатстват. Необходимо е да се подаде CV европейски образец, написано на езика на страната.

Заплащането за новоназначените готвачи в Англия е 8,20 паунда на час, а в Германия заплатите са с диапазон 1500-2300 евро на месец в зависимост от професията, квалификацията, опита и от колективните трудови договори.

Засега от Ямбол почти няма кандидати – сред желаещите има хора с професионален опит, но те пък не владеят на добро говоримо ниво съответния език.

About the Author :

Leave a reply