Мълчаливият протест на БСП в Ямбол събра най-вече партийния актив

DSC05310Малко ямболлии се отзоваха на мълчаливия протест, който се проведе в пространството пред банка ДСК в петък вечерта по инициатива на Общинския съвет на БСП-Ямбол. Слова нямаше, както бе и обявено, а в иначе рехавите редици на протестиращите личаха депутатите от „БСП-лява България” Атанас Мерджанов  и Кирчо Карагьозов, както и кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и заместниците му Пенчо Пенев и Станчо Ставрев. На протеста бе  и съветникът от БСП в ямболския Общински съвет Мариета Сивкова, кандидат на лявата партия на предните местни избори за кмет на града. На събитието присъства  и бившият депутат от БСП Стоян Проданов, излязъл на последните кметски избори като кандидат на съвсем друга формация.

DSC05318Младата вълна не бе като деветия вал, и по-скоро липсваше на мълчаливия протест. Той имаше за цел да изрази искането за прекратяване на санкциите срещу Русия, и незаместване на България в конфликт с държавата, оглавявана от Путин. „С Европа, никога против Русия! Мир, а не война”, това бе оповестено на поканата към ямболското гражданство. И съпричастие към страдащото украинско население, допълваше се още в поканата за мълчалия протест.

DSC05296От другите партии в Ямбол бе дошъл областният координатор на „Атака” Кръстьо Петров, който обаче вчера заяви пред „Делник”, че националистите очакват завръщането на Волен Сидеров от Крим, и  тогава ще дадат пресконференция. Там бяха и едни от най-активните представители на  АБВ в Ямбол Христо Христов и Александър Петров.

DSC05299Пред репортера на „Делник”, името на бившия министър на външните работи от БСП  в правителството на Орешарски, Кристиан Вигенин, преди време депутат от Ямболския район, не бе споменато с добро, и към него ямболски членове на лявата  партия имаха негативно отношение.

Както изисква законът, на мълчаливия протест присъстваха и полицаи, но нямаше никакви провокации към участвалите в събитието. Каквито, всъщност, бяха и очакванията.

DSC05305 DSC05307 DSC05312 DSC05315

About the Author :