Мъж, пренесъл 20 кг хероин през ГКПП – Лесово остава в ареста

GKPP_LesovoБургаският апелативен съд остави в ареста Бейсим Баадъров, който е привлечен като обвиняем за това, че на 24.08.2015г., около 17,20 часа на ГКПП „Лесово“,  без надлежно разрешително с автомобил е пренесъл през границата на страната високо рисково наркотично вещество-хероин.

Общото тегло на пренесеният наркотик е било 20,412кг., като стойността на предмета на контрабандата е в особено големи размери. Престъплението, за което Баадъров е привлечен като обвиняем, е по чл.242, ал.4, вр. с ал.2 от НК. То се характеризира като особено тежко и се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и „глоба“ в размер от 200 000лв. до 300 000лв..

Съдът разгледа жалба от обвиняемия, в която той иска да му бъде изменена мярката „задържане под стража“ в по-лека такава.

По време на съдебното заседание, прокурорът акцентира върху тежестта на извършеното деяние. Според представителя на държавното обвинение съществува възможност, ако мярката „задържане под стража“ бъде изменена в по-лека, Баадъров да се укрие или да извърши друго престъпление. Обремененото съдебно минало на обвиняемия също мотивира прокурора да се противопостави на исканото изменение на мярката.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и потвърди мярката за неотклонение „задържане под стажа“  на Баадъров.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.

                                                           Пресцентър при Апелативна прокуратура – Бургас

About the Author :