Мъж на 29 г. е най-младата жертва на Ковид 19 в Ямболска област, в трето социално заведение пламва огнище

Ямбол, 26.11.2020 г.

Мъж на 29 г. е починал днес в Ковид – реанимация на ямболската болница. Пробата му за коронавирус е била положителна. Той е най-младата жертва на Ковид 19 в Ямболска област. Бил е от потребителите на Център за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания в Ямбол. РЗИ е изследвало 13 души от персонала на Центъра и е установило, че 4 служители са с положителни проби. Днес са взети проби и на останалата част от персонала и от служители на други социални заведения в Ямбол, предстои на място да бъдат изследвани и останалите потребители. Центърът е с капацитет 14 души.

Това е третото социално заведения в региона, в което пламва коронавирусна инфекция. Припомняме, че 45 потребители от Дома за стари хора в Ямбол и няколко души от персонала са с положителни PCR-тестове, но ситуацията е спокойна. Всички 170 потребители остават по стаите, храната им се доставя там, за да няма струпване на хора.

Домът за стари хора в Болярско също има заразени 14 потребители и дори една 86-годишна жена почина, с положителен PCR-тест са и 4 санитари. Там инфектираните са отделени на един етаж, а останалите 12 души, които не са инфектирани, са на друг, преустановена е дейността на кухнята, която осигуряваше и Домашен социален патронаж за още 5 села. Работещите в кухнята са поели задълженията на болните санитари.

На този етап няма влошаване на състоянието на заразените потребители в нито един от домовете.

About the Author :

Leave a reply