Мъжкият тим на ОФК „Стралджа” пред разпадане

ФК СтралджаМъжкият тим на Общински футболен клуб „Стралджа” не само че не се яви за първия си мач от пролетния полусезон на „А” областната група, който трябваше да изиграе в Безмер, а е пред разпадане, заявиха за „Делник” отлично информирани източници.

От есенния отбор на Стралджа са останали едва няколко състезатели, другите са преминали към съставите на „Тракиец” /Кукорево/, „Червена звезда”/Каменец/, както и в отбори от Сливенско, та дори и в играещия в „Б” селска областна група „ Гагарин”/Крумово/.

Общински футболен клуб „Стралджа” завърши като водач есенния полусезон и можеше да се очаква и атака на трета дивизия, след като стралджани излязоха сякаш от шока, в който бяха изпаднали след отпадането преди два сезона от Югоизточната „В” група.

Ситуацията в общинския център, който има от 25 октомври миналата година нов кмет, обаче е оплетена. Президент на неявилия се в първия кръг ОФК „Стралджа” е бившият кмет Митко Андонов. По време на неговото управление за футболния клуб винаги се гласуваше от общинския съвет голяма финансова сума.

Сега сякаш нещата са се променили, за което може би има значение и фактът, че новият кмет на общината Атанас Киров е президент на ФК „Стралджа 2015”. Преди това Киров помагаше с пари на „Бакаджик”/Войника/, и бе публична тайна, че не е в добри отношения с Митко Андонов. Нещо, което стана в последните години, преди това между двамата имаше разбирателство,  и бившият нападател на „Славия”, ЦСКА, „Локомотив”/София/ и на испанския  „Депортиво” /Ла Коруня/ почти не пропускаше да излезе на терена с екипа на родния си Стралджа.

По наредбата на БФС, ако ОФК „Стралджа” не се яви на терена в още две срещи, той ще бъде изваден от „А” областна група – нещо, което не се е случвало в историята на футбола в този град. Явно е, че щом има регистрация още от 14 септември миналата година на нов стралджански клуб, поменатият вече ФК „Стралджа 2015”, кметът Киров, избран за негов президент, иска да поеме оттук насетне контрол над ситуацията.

Преди около месец от Областния съвет на БФС-Ямбол е имало разговор с президента на Общински футболен клуб „Стралджа” Митко Андонов дали отборът ще участва и занапред в първенството. Г-н Андонов обещал да даде скоро отговор, такъв обаче и до момента нямало.

При тази разстановка, тимът на Елхово става безспорен фаворит за участие в квалификациите за влизане в Югоизточната „В” група, тъй като,  дори отборът на Войника да завърши на първо място, той няма детски тим, а по правилата на БФС такъв клуб няма право да играе квалификация за влизане в трета дивизия.

Общински футболен клуб „Елхово” обаче води пред  „Бакаджик” към момента с 6 точки, а има и мач по-малко – в първия пролетен кръг елховлии не проведоха мача си в Болярово, тъй като там дъждът бе направил терена неподходящ за футбол. Така че шансовете на ОФК „Елхово” са много големи, освен  ако сензационно ОФК „Стралджа” не намери добри състезатели, и не продължи с победите си.

Борислав Ненов

About the Author :