Музикалният терор от Ромската махала спрял по разпореждане на депутата от ДПС?

???????????????????????????????Не е за вярване, ала е факт – седмици преди Коледните празници, музикалният терор, налаган от ромската махала, престана. За толкова време не е възможно да няма нито един голям мохабет отвъд  Хулиганската барака , нито сватба или просто душевна болка, искаща да се потуши чрез много мастика и музика с чудовищни децибели.

Подозрителната тишина продължи и на Нова година, и в дните след нея, изпълнени с премного поводи да се надуе до дупка апаратурата,  и маанетата да се чуват  чак до площад „Боровец”. Странната метаморфоза на гражданите от Махалата бе обяснена пред „Делник” от ромски лидер с разпореждане на народния представител от Движението за права и свобода Илия Илиев. Ямболският депутат от партията на Лютви Местан, който е от ромския етнос, направи мащабна предизборна кампания, в нея се включи дори наследникът на Ахмед  Доган. Местан застана на трибуната  в спортно облекло и не пропусна и край Тунджа да каже няколко фрази на турски език пред възторженото население.

Тогава учебни занятия в близките школа не се проведоха, както за да се уважи появата на високия гост, така и за да се насладят ромите на Тони Дачева и на друга нейна поп фолк колежка. Илия Илиев, лидер на ромската партия ДРОМ, и бивш общински съветник от ГЕРБ в столичния общински съвет, бе разположил щабът си по време на кампанията си в бирария „Дракон”. „Дракон”, всъщност, от доста време не работи, ала покрай изборите широкото помещение рязко се оживи и до късна вечер в него и около него, избиратели-роми обсъждаха вътрешните и международните проблеми.

В крайна сметка ромският кандидат на ДПС прибра доста гласове, а после стана и първият в историята на Ямбол народен представител от партията на Доган. След влизането си в парламента, Илия Илиев не прави край Тунджа никакви медийни изявления, но от ромския квартал твърдят, че от време на време ги навестявал.

Точно как се е стигнало до споразумението музикалният терор да бъде прекратен, пред „Делник” не пожелаха да обяснят. Но фактът си е все още факт – почти денонощните маанета престанаха.

About the Author :