Мръсна вода се излива в реката вече седмици

рекатаВече седмици, и то денонощно, в река Тунджа, в центъра на Ямбол, се излива мръсна вода в огромни количества. Живущите в района около хотел „Тунджа”, по улицата, където някога е била клиниката на д-р Помашки, са непосредствени свидетели на това и те сигнализираха до вестник „Неделник”. Наш репортер преди това още, сам бе констатирал същия факт. По алеята, водеща към Градинския мост, под Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, върви поставяне на нови водопроводни тръби. Същата дейност, само че започнала значително по-рано, има по улицата около хотел „Тунджа”. Само че тя замря бързо и напълно. Във вторник под Професионалната гимназия работеха машини за поставяне на огромни тръби. Пред „Неделник” те обясниха, че не са от ямболска фирма, а тръбите се поставяли във връзка с канализацията на Ямбол. Огромните тръби може да са по Водния цикъл на града, към който влиза и завършването на прословутата канализация на Каргона, но тази дейност страшно много се проточи във времето, а в този случай е и недопустимо да се извършва така – оставяйки мръсна вода в огромни количества да се излива в реката.
Потърсихме за коментар инж.Стоян Радев, управител на Ви К-Ямбол. Той заяви, че извършваните в този участък работи са по Водния цикъл, и ръководеното от него предприятие не е намесено. По този въпрос община Ямбол имала думата. Това бе, донякъде, ясно и на „Неделник”, макар че когато се „влиза” в досега съществуващата ВиК мрежа, какъвто е случаят на тази улица, би трябвало и държавната фирма, каквато е „Водоснабдяване и канализация”-Ямбол, да е в час кой и какво точно прави.
Потърсеният от нас за позиция по случая секретар на община Ямбол Антон Кабрански обаче изобщо не вдигаше мобилните си телефони.

About the Author :