Мръсна атмосфера, помощи и празници…?

Гост в “120 минути” предложи да се ограничи достъпа на автомобили, замърсяващи въздуха в определени зони на страната. БРАВО! Нямат работа в София и по-големите градове! Да ги оставят извън градовете, за да не ги замърсяват!

Кой кара такива автомобили? – естествено бедния българин! Имаше предложение собствениците им да плащат много висока годишна такса. Но те са и избиратели – електорат – каза тя.

Вярно е, ЧЕ СТАРИТЕ АВТОМОБИЛИ ЗАМЪРСЯВАТ ПОВЕЧЕ ОКОЛНАТА СРЕДА, но също така е вярно, че българите са най-бедни в Европа и автомобилният парк е основно от закупени на старо автомобили от Европа!

Ще каже някой да теглят кредит и си купят нови, екологични. Освен предложения ЗА КРЕДИТИ, друга помощ от правителството НЕ ПОЛУЧАВАМЕ, ВЪПРЕКИ ОТПУСНАТИТЕ СРЕДСТВА ОТ ЕВРОСЪЮЗА! ТЕ СА ЗА ЦИГАНИТЕ/РОМИТЕ, защото само те са “социално слаби – без дом (официално нямат регистрани домове и не плащат данък сгради ! ), безработни – защото нямат договор от работното си място) и са многодетни семейства!

Как им ОТПУСКАТ помощи?! Нали трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат ПОСЕТЕНИ от социален работник? Нима СОЦИАЛНИЯТ РАБОТНИК не вижда, че почти всеки дом има гише за продажба? Нима не вижда огромните палати, в които живеят повечето от тях? Нима не вижда по улиците и пред домовете да се предлагат и продават различни стоки (даже и помощите в натура, която получават от БЧК и различни правителствени и неправителствени организации), които купуваме ние, българите? Продават дрехи и обувки “втора употреба” на сергии по улиците, пресни зеленчуци (от чия зеленчукова градина? ), захаросани ябълки, малеби…и за каквото се сетите в най – натоварената и прашна улица …

За тях НЯМА контролни органи – ХЕИ, държавен контрол и пр. и пр.!

НАБЛИЖАВАТ КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ И ИЗБОРИТЕ. Отново ще се надпреварват да ги ухажват от всички партии и организации, виждала съм и продължавам да виждам с очите си това. Работих дълги години в този квартал, а сега и живея в съседство!

Понеже ме помнят и уважават за помощта, която съм оказвала на няколко пъти, преди избори дадоха и на мен – торбичка със захар, олио, брашно. На толкова хора от квартала водех кореспонденцията (не можеха да пиша), попълвах молби за помощи, документи за пенсиониране

(защото се оказваше, че някои от тях са преминали възрастта за пенсиониране, но не знаят възрастта си!)…

Все повече си мисля, че живея не в моята родина като българка…Ако съм в ДРУГА страна ПОМОЩТА, КОЯТО ДАВАТ ЩЕ НАДХВЪРЛЯ НЯКОЛКО ПЪТИ ПЕНСИЯТА МИ!

Бог да ни пази и закриля! Защото друга помощ няма за българите от правителството, което ние сме избрали!

Бъдете здрави, бъдете с близките си на празниците, макар и на скромна и бедна трапеза – това е голямото богатство! Благословени и светли коледно-новогодишни празници!

                                                                                                                                            Таня  Кирова

About the Author :