Мощно представяне на ямболската лека атлетика

красавициЧудесно представяне направиха ямболските  лекоатлети и лекоатлетки на завършилото в Добрич държавно първенство за девойки и юноши младша и старша възраст. Лекоатлетически клуб „Тунджа” се завърна с четири златни отличия при девойките. Габриела Георгиева потвърди титлата си от миналия сезон при младшата възраст в дисциплината 200 метра, като преди това спечели бронза на 60 метра.
16-годишната ученичка от Гимназията по строителство и геодезия в града ни, имаше голям принос и за златното отличие в щафетното бягане при девойките старша възраст, в което момичетата от „Тунджа” са безапелационни в последните години.
Страхотно се изяви на пистата в Добрич и Полина Тодорова. Тя най-напред стана първенец на България в дисциплината 400 метра при младшата възраст, даде много и за сребърните отличия в щафетното бягане в тази възраст на същата дистанция, а за бъде прекрасен спомен за нея първенството на страната, бе част от квартета, който триумфира в щафетата на 400 метра при горната възрастова група.
Въпреки простудното си заболяване, воля и майсторство показа при старшата възраст Ангелина Георгиева. Тя стана вицешампионка в коронната си дисциплина-400 метра и има огромен принос за титлата в щафетното бягане на същата дистанция.
Треньори в ЛК „Тунджа” са Йордан Атанасов, Галина Атанасова и Петрана Чамова.
Лекоатлетически клуб „Ямбол” също донесе титла за града ни.Това направи юношата младша възраст Виктор Минков, който не просто победи съперниците си в многобоя, но подобри националния рекорд, постигайки сбор от 375 точки.
Сребърно отличие постигна за ЛАК „Ямбол” в тласкането на гюле Димитър Мирчев, постигнал резултат от 15,71 метра. И една съвсем млада дама от този наш клуб даде принос, за да се говори с респект отново и отново за леката атлетика в нашия град. Това е Симона Иванова, класирала се на трето място в тройния скок при девойките младша възраст.
Който познава изключително лошите условия за подготовка на ямболските лекоатлети, пистата на градския стадион е като юфка и е цяло чудо, че няма тежки контузии, не може да не оцени голямата работа, която са свършили треньорите и от ЛК „Тунджа”, и от ЛАК „Ямбол”. От доста години се говори за истински ремонт на тази писта, но това все остава пожелание. Сега проблясва надежда в тази посока, дано този път намеренията станат най-сетне реалност.

Борислав Ненов

About the Author :