Момчета от шампионския „Ямбол” в националния тим

19657291_10209723841956211_3780326972093190851_nДвама състезатели от набор 2003 на баскетболния „Ямбол” получиха повиквателни за националния отбор на България. Признанието заслужиха Николай Нинов и Георги Герганов, които ще участват за първи път в кариерата си в мачове на национална гарнитура. Тези баскетболисти на „Ямбол” бяха с огромен принос за спечелването на златните медали от държавния шампионат, провел се в зала „Диана”. Наставник на жълто-сините момчета бе Стойо Чолаков, за когото това също бе първа шампионска титла като треньор.

От федерацията са решили да се повикат  27 момчета, като от тях се правят две национални формации. Едната ще се готви под ръководството на треньорите Мирослав Ралчев, популярен състезател на ботевградския „Балкан” от близкото минало, и от Радомир Стоянов.

Този национален отбор ще участва в силен международен турнир в Словения между 19 и 25 август. Там нашите най-добри 14-годишни баскетболисти  ще срещнат връстниците си от Израел, Черна гора, Полша, Хърватска,Унгария, Украйна и Македония.

Вторият състав от национали, подготвяни от треньорите Теди Буков и Георги Бакалов, ще премери сили в турнира в гръцкия град Колиндрос. Там съперници на нашите момчета ще бъдат тимовете на Гърция, Кипър, Испания, Румъния и Палестина.

Двамата ямболски състезатели, повикани в държавните формации, бяха сред най-качествените момчета на държавното първенство. Гардът Николай Нинов стана топ реализатор на „Ямбол”, страхотна работа в зала „Диана” свърши и Георги Герганов.

About the Author :