Момчетата на Стойо Чолаков с летящ старт на финалите

стойоС победа над един от сочените за фаворити отбори „Буба” тръгна тимът на „Тунджа” при 14-годишните във вторник. Финалният турнир по баскетбол в тази възрастова група стартира с мачове в група „В”, а след откриването на първенството в 19 часа, дойде и часът на големите емоции. По трибуните публиката бе въоръжена като за голям мач от мъжкото първенство – с тъпани и зурли, и не спря да подкрепя момчетата, ръководени от Стойо Чолаков, както и от Валери Бъчваров, до последната сирена.

Нашият отбор дръпна в резултата още в първите стрелби и не изпусна водачеството през цялата първа четвъртина, завършила при 23:12. Пълната смяна на петорките на терена не промени съотношението на силите, все пак „Буба” на няколко пъти свали част от пасива си, като на полувремето той бе само 7 точки – 41:34.

След подновяването на играта треньорските щабове имаха право да ползват най-доброто в редиците си. Стойо Чолаков изигра добре картите си, а неговите момчета устояха на голямото психическо напрежение: първи мач във финалния турнир, при това пред собствена публика, при това срещу много силния тим на столичния клуб „Буба”.

Много добре се представиха в нашия състав гардовете, които нанизаха и най-много точки, като бяха постоянна заплаха за коша на съперника. Във височина съперникът имаше известно надмощие, някои от неговите състезатели имаха мускулатура на 18-годишни, но „Тунджа” не изтърва водачеството и финишира при аванс от 15 точки – 89:72.

About the Author :

Leave a reply