Модернизираха пътните полицаи в Ямболско

PKontrol 1Два са патрулните автомобили, оборудвани с по 3 камери и 2 безжични микрофона, които извършват контрол на движението на територията на град Ямбол и община Елхово. Единият патрулен автомобил е на сектор „Пътна полиция”- Ямбол, а вторият на РУ Елхово.

Новата техническа система представлява комплекс от три камери – две на предното и една на задното стъкло на автомобила. Едната от предните камери снима напред, а другата снима вътрешността на автомобила. Двамата служители от патрула са снабдени с безжични микрофони. Камерите снимат в светлата и в тъмната част на  денонощието. Записва се целия процес на проверката. Автомобилите са с вградени GPS устройства. Екипите са оборудвани с таблети и могат да извършват онлайн проверки по отношение на автомобилите, водачите, необходими документи, платени такси, наличие на  застраховка „Гражданска отговорност” и други. Патрулните автомобили, снабдени с видеонаблюдение, могат да бъдат разпознати от водачите по поставените жълти стикери в предната и задна част на автомобила. Екипите работещи с тези патрулни автомобили извършват проверки самостоятелно.

PKontrol 2Същевременно продължава провеждането на специализирани полицейски операции по метода “широкообхватен контрол”, както и  контрол на скоростта с технически средства. Точките за контрол се оповестяват предварително на сайта на ОДМВР Ямбол, в рубриката „Пътен контрол”.

 

About the Author :