Модата на властта

Borko_poslБило модерно да си във властта, това рече оня ден един многоучен човек по Националното радио. Направо ме тресна, и доста време се чудех той ли се прави на маймуна, аз ли съм вече маймуна.

Ако преформулираме модерно  в изгодно, ще си дойде всичко на мястото и за тези избори. Вие чували ли сте за партии, които не искат в България да спечелят властта?

Аз не съм, особено пък, когато има толкова много пари от европейските фондове. И когато заради тези европейски пари, общинските босове държат бизнеса в ръцете си. Разбира се, властта по места се разбира обикновено за баницата с бизнеса, дори и когато тая или оная партия не е по сърцето на предприемачите. Най-лошото, което всъщност си е и страшно, е готовността на хората да се унижават, да лазят, да угодничат, само и само да ги вземат във властта.

Дядо Вазов още го е виждал, и го определил  – Службогонци.

Борислав Ненов

About the Author :

1 Comment to “Модата на властта”
  • памет
    October 29, 2015 - Reply

    Едно агрономче,високо метър и петдесет след като започна самостоятелен бизнес,който естествено открадна от шефа си ме уверяваше как човек като направил малко пари и го влечала политиката.Стана лидер на една партия в града,забрави си старите приятели,претърпя катастрофа на изборите,развали си семейството,защото освен политиката му хареса явно и тънката част,после фалира,банките му взеха всичко и сега го гледам пак работи на други само че в друг град.Защо разказвам всичко това , защото не си ли стъпил здраво на земята,подадеш ли се на еуфорията че като имаш малко пари,като си се отъркал край политиката и вече си друг,недосегаем,единствен и много скоро се приземяваш.

Leave a reply