Мобилно приложение ще помага на туризма в Ямбол и Одрин

Ямбол, 6.08. 2020

Мобилно приложение на три езика ще помага за развитието на туризма в Ямбол и Одрин. Това стана ясно на пресконференция на Евроклуб Жена, неправителствената организация, която работи по трансграничния проект  „Съвместен пътеводител – съвместен мобилен пътеводител за промоция на Одрин и Ямбол като туристически и културни дестинации“ съвместно с Асоциация на младите бизнесмени от турска страна.

Проектът се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП България – Турция 2014–2020, продължителността му е 15 месеца с бюджет 112 000 евро. Срокът за изпълнение е до май 2021 г.

Проектът цели популяризиране на Одрин, Турция и Ямбол, България – като съвместна туристическа дестинация, за привличане на повече посетители в трансграничния регион и увеличаване на равнището на туристическите приходи.

Свободно достъпното мобилно приложение ще работи на български, турски и английски език и ще улеснява туристическите дейности в региона на Ямбол и Одрин, по модерен и съвременен начин, предоставяйки информация за наличните природни и културни забележителности.

Освен него по проекта ще се осъществят обучения в Ямбол и Одрин на представители от туристическия бранш и заинтересовани страни по темата „устойчив туризъм“, изготвянето на два съвместни туристически маршрута, отпечатването на брошура представяща туристическа информация за забележителности от региона на Ямбол и Одрин.

Проектът планира да приключи с мащабно събитие в Ямбол, имащо за цел да промотира устойчивия туризъм в региона, чрез опазване на околната среда.

Събитието планира да привлече над 100 участници, които да почистят  открити пространства в града около паметници и да демонстрират своята съпричастност към поддържането на природните забележителности.

About the Author :

Leave a reply