„Много вкусно”

DSC00559С постановката „Много вкусно” талантливите артисти на театър „ПЛЮС” предизвикаха голям интерес сред  публиката в малкото с. Воденичане. Читалищният салон се изпълни с деца на различна възраст и възрастни, които са съхранили детското в себе си.  Сред желаещите да видят „Много вкусно” бяха зам.-кметът на община Стралджа Мария Толева, Петранка Крайчева, кмет на с. Воденичане, Петранка Добрева, кмет на с. Лозенец,  представители на детските градини в общината, майки и татковци, баби и дядовци. Представлението още в началото увлече  публиката, която реагираше бурно и адекватно на всяка от ситуациите. Ръкоплясканията идваха в точния момент, изблиците на смях и одобрение в залата показваха, че всички наблюдават с внимание и интерес онова, което се случва на сцената. Олга Жечева и Александър Чурчич вложиха всичко от себе си, за да очароват любимците си. Главните герои Мими и татко й успяха да дадат отговори на не малко въпроси. Какви трябва да бъдат отношенията между родители и деца, как трябва да се отнасяме към храненето, защо трябва да помагаме в домакинството, как трябва да се отнасяме към природата,  и защо се чувстваме по-добре когато се обичаме…Заедно с това представлението бе гарнирано с разнообразна  музика която препращаше вниманието към класика и джаз, към диско и чалга без да дава мира на зрителя, който трябваше да наблюдава, да прави своите изводи и да се наслаждава.

На финала никой не се изненада на откровението на невероятната Олга Жечева: ”Бях на 19 г., когато за пръв път играх на тази сцена. Днес удоволствието да го направя пак е огромно. Благодаря ви, че сте тук, благодаря за обичта ви, обичаме ви!”, каза тя уверявайки всички, че през септември театър „ПЛЮС” отново ще бъде тук с готовност за нови представления.

„Станахме свидетели на един невероятен спектакъл, който носи много и полезна информация, театър, който забавлява и обучава.”, подчерта в обръщението си към артистите Мария  Толева ,зам. кмет и добави поздравленията от името на кмета на общината Митко Андонов с надеждата, че това няма да бъде единственото представление на територията на общината. Топло приветства артистите и Петранка Крайчева, кмет на селото. Опашка от усмихнати деца с цветя се изви пред Олга Жечева и Александър Чурчич. Трогнати от тази неподправена обич артистите не скриха вълнението и радостта си. Изразявайки любовта към Воденичане те предложиха желаещите да дадат своята скромна лепта в помощ за ремонт на читалището,което обичат. И когато лев по лев поставяха малките и по-големите в касичката,  подадена от  едно дете, като че ли всеки даваше и своето доказателство, че е научил урока си от „Много вкусно”: „Обичам да обичам, да бъда добър, да помагам!”

 Надя ЖЕЧЕВА

About the Author :