Млад мъж с увреждания търси помощ и подкрепа

IMG_2392Ямбол, 16. 07. 2018

Млад мъж с увреждания търси помощ и подкрепа, защото е без дом и се нуждае от средства за зъбна протеза.

Веселин Христов е на 33 години от Велики Преслав, но няма роднини, покривът на къщата му е паднал, тя се е превърнала съборетина и няма къде да живее. С крехката си физика и с двете си патерици той се опитва да оцелява и да се бори с трудностите, които са го следвали през целия му живот.

IMG_2391Израснал е по домове като дете, а сега вече трудно намира подслон в някой дом за временно настаняване или в защитено жилище и затова най-често спи по ж. п. гарите. През зимата е имал късмета да бъде подслонен в Дома за временна настаняване в София в кв. „Захарна фабрика”, но се наложило да го напусне, защото престоят там е ограничен и сега отново е бездомен.

IMG_2386Веселин има различни заболявания – увреждане на очите, проблеми с краката. При последното му освидетелстване от ТЕЛК през март тази година е с установена 87 % намалена работоспособност. Получава социална пенсия в размер на 138,14 лв., но тя не му стига доникъде и понякога се налага да рови и в кофите, за да търси храна.

От известно време спи на ямболската гара. Освен неволите на нелеката му съдба, сега е притеснен и, че трябва да лекува зъбите си, защото не може да се храни. Ходил на зъболекар, който му е казал, че трябва да си постави протеза, но за нея му искат 1260 лв.

IMG_2390„Много е скъпа тази протеза, аз не мога да събера толкова пари”, споделя с ужас младият мъж и разчита добри хора да му помогнат кой с колкото може, за да успее да се справи с проблема.

Освен това мъжът се надява някой да му помогне и с жилище, за да не продължава да бъде бездомен.

IMG_2389Банковата сметка на Веселин Николов Христов е:

BG75UBBS80021047041740

UBBS BGSF

Телефонът му за връзка е: 0879372832

Веселин се надява на добрината и щедростта на хората и вярва, че все някой ще му помогне!

IMG_2387 IMG_2388

IMG_2393

About the Author :

Leave a reply