Млад ловец от ЛРД – Стефан Караджово с първи отстрелян вълк

12С много добра слука от ловния излет на 21 октомври може да се похвали младият ловец Стоян Илиев Саръов. Той е съвсем нов ловец, от около година в ловно-рибарската дружинка на село Стефан Караджово с председател Ангел Митев.

 На този излет той успява да отстреля не само диво прасе, но и вълк. Определено е денят с най-много слука до този момент на младия Стоян. Тази негова слука е гордост за цялата дружинка. Колегите му желаят искрено много още успешни излети  ида е все така запален по лова и успешен и със слука!

В района на община Болярово определено има много хищници и неслучайно зачести отстрела им. В две поредни седмици дружинката на Голямо Крушево (с председател Иван Иванов) също имат освен диви прасета, отстреляни и вълци. В предходния излет Андрей Андреев бе с точен мерник и отстреля първия си вълк. А в последния ловен излет, на 20 октомври Тома Томов също отстреля първия си вълк. По-точно вълчица на видима възраст 5-6 години , около 50 кг.

С отстрелян хищник от последния си излет могат да се похвалят и Ловно-рибарската дружинка на село Мамарчево. Вероятно има и в други дружинки, за които все още нямаме информация. Пожеланието ни дружинките към ЛРС „Странджа“ – град Болярово (с председател общинския кмет Христо Христов) да продължават успешно да отстрелват хищниците) и разбира се – много слука!

44 4445 4456 4466

About the Author :