Младокът Андрей Иванов постигна дабъл дабъл срещу топ отбора на „Левски Лукойл”

Андрей-0Младият център на „Ямбол” Андрей Иванов направи поредния си силен мач, този път при гостуването на „Левски Лукойл” в събота, 13 януари, в мач от първенството. Сините надиграха нашия клуб с разлика от 20 точки – 108:88, което бе напълно очаквано, след сливането на двата клуба и струпването на 12 силни баскетболисти в състава на Тити Папазов.

„Ямбол” обаче съумя да спечели третата четвърт срещу мегаформацията на домакините с 20:26 и въпреки че загуби последната част от срещата, изигра по-добре от съперника си второто полувреме, като го спечели с 48:50. 21-годишният Андрей Иванов бе на терена в продължение на 29 минути, за които постигна 12 точки и 10 борби, даде едно завършващо подаване и открадна една топка, като има много добър коефициент – плюс 14 пункта.

Противно на очакванията, „Ямбол” бе напълно равностоен в подкошията на „Левски Лукойл”, нашите хванаха 35 борби, само с една повече направиха състезателите на Папазов. Огромна заслуга за това има освен Андрей Иванов, и тежкото крило Стоян Петков. Той също постигна дабъл дабъл, като хвана 10 борби и вкара 19 точки, което му отреди коефициент от 17 пункта.

Старши треньорът Иван Чолаков отново заложи на 17-годишния Александър Матушев в стартовия си състав. Този път крилото бе на паркета 28 минути , реализира 6 точки, но нямаше ден от далечната дистанция. От нея той опита три изстрела, в целта не попадна нито един опит.

Тройките не вървяха на никой в отбора на „Ямбол”, с изключение на Стоян Петков, който единствен порази коша от тази дистанция. Роденият в Бургас баскетболист вкара 3 от 4 си стрелби за три точки. „Ямбол” опита от тройката 17 стрелби , влязоха трите на Петков, а това е само 17,65 процента.

 

About the Author :