Млади предприемачи в Скалица и Ботево

SDC17073Краят на учебната година наближава, но не престават  изявите на учениците от СОУ „Свети Паисий Хилендарски“, с. Скалица, община „Тунджа“.

На 28 май 2015 г. в ОУ „Христо Ботев“ с. Ботево се проведе съвместна  престижна изява на СИП-ове „Предприемачество“ в СОУ „Св.П. Хилендарски”, с. Скалица и ОУ „Христо Ботев“, с. Ботево.

SDC17052С голям ентусиазъм избраният отбор, под ръководството на преподавателката Лалка Иванова, показа умела работа в екип – тип поточна линия. Малките предприемачи избраха име на своя цех – „Сладки изкушения“ и бяха истинска наслада за очите на присъстващите директори /Тинка Иванова и Янка Мармарова/, учители и ученици от двете училища.

Отборът на с. Ботево, под ръководството на Мария Атанасова, представи индивидуална работа, но всичко изработено от сръчните ръчички на малките майстори – сладкари беше уникално.

SDC17029След приключване на работата малките сладкари аранжираха масата, където представиха своите кулинарни изделия.

Говорители на двата отбора презентираха изделията, евентуалната печалба от продажбата им и за какво ще я използват. Отборът на училището от с.Скалица бе подготвил свой бизнес-план и подробна счетоводна сметка за приходите, разходите, спонсорството и бъдещите инвестиции. Така показаха усвоените умения по предприемачество.

Презентация за работа на СИП „Предприемачество“ в двете училища представи старши начален учител Лалка  Иванова, която запозна присъстващите с дейностите по програма Джуниър Ачивманд, осъществени през годината.

Изявата се превърна в истински празник с връчване на Сертификати на всички участници, завършили обучение по предприемачество.

Присъстващи се насладиха на вкусотиите, приготвени от сръчните ръчички на малките майстори-сладкари.

SDC17019 SDC17017 

Лалка Иванова, старши учител в начален етап и ръководител на СИП „Предприемачество” при СОУ ”Св.П.Хилендарски”, с. Скалица

 

About the Author :