Младите хора на Ямбол – не само мобилни, но и глобални

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 10 юни 2016 г., от 17 до 19 часа залата на Безистена в Ямбол се изпълни с над 140 любопитни млади хора и техните преподаватели, нетърпеливи да се запознаят с обширните възможности на програмите „Еразъм+“ и „Еразъм за млади предприемачи“, както и с дейностите по Инициативата за младежка заетост в Ямбол.

Да им представят полезната информация бяха пристигнали лично евродепутатът Андрей Новаков, заедно с представители на отговорните институции за реализирането на тези програми у нас. Заинтригуваната публика получи практическа информация по програмата „Еразъм за млади предприемачи”, която е насочена към нови или бъдещи предприемачи, като им дава възможността да се учат от опитни бизнесмени, които управляват малки предприятия в други участващи в програмата държави, както и по програма „Еразъм+“, която дава възможност на ученици, преподаватели, студенти и докторанти да обменятопит в друга образователна или обучителна институция в чужбина.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЛекторите на конференцията споделиха важни съвети и ценни напътствия с младите хора за процесите на кандидатстване по програмите иреализацията на проектите, както и с начините за избягване на най-често допусканите грешки.

Интересен акцент на събитието беше представянето на новата, предложена от Андрей Новаков програма ALECO, която има за цел да предоставя стипендии и финансова подкрепа на млади предприемачи да трупат опит в САЩ, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНавременната, качествена и добре-подбрана информация може да промени мисленето и действията на много хора, да ги накара да искат, да търсят и да постигат лични и професионални мечти и върхове. Областен информационен център – Ямбол, като организатор на това заразяващо с ентусиазма си събитие се прицели именно в това.

 

About the Author :