Младите социалисти с кампания „Кмете, можем и без теб”, ще показват нерешените проблеми на Ямбол

DSC03051Кампания ”Кмете, можем и без теб” започнаха младите социалисти на Ямбол, за да извадят наяве проблемите на града, за които са уведомили администрацията, но тя не е взела мерки да ги отстрани.

Кампанията започна на 16 май вечерта, когато трябваше да светнат всички осветителни тела край Безистена, които са част от европейския проект за реконструкцията на центъра за 6 млн. лв. Оказа се обаче, че по-ниските лампи край историческата сграда изобщо не светят, а насреща пред магазин Андижан от 16 осветителни тела, светят само 5.

DSC03056Светослав Стоев, един от организаторите на кампанията, който е и общински съветник е внесъл сигнал за неработещитеосветителни тела до кмета на Ямбол още на 24 април, но ситуацията не само не се е променила към по-добро, а дори е зазляла. Тогава са светели 20 лампи, а вечерта на 16 май – само 5.

И за да покажат, че могат да вземат нещата в свои ръце, младите хора запалиха свещи върху тъмните лампи, за да осветят центъра на Ямбол.

DSC03067Много е хубаво кметът да прави мега проекти, но е хубаво и те да бъдат поддържани, коментира д-р Райно Георгиев, председател на Младежкото обединение към БСП.

Младите социалисти се притесняват, че кметът иска да изтегли заем от 17 млн. лв., от които 8 да даде за осветление, а ефектът от него ще е същият – година по-късно с неработещи лампи.

DSC03080„По-добре да се раздаде по едно фенерче на всеки гражданин, хем ще бъде по-евтино, хем така ще е светло на всеки”, предложи като решение общинският съветник Светослав Стоев и допълни, че от тук нататък ще показват проблемите на града – разбитите улици, прашния център, премахването на вековни дървета – унищожаването на града. Той сподели, че негови приятели, които вече не живеят в града, казват, че Ямбол е градът на мечтите – всеки мечтае да го напусне, защото тук реализация и добра среда за живеене няма. „Никой не инвестира в децата и в младите, инвестира се в Синя зона, за да има приходи”, допълни още общинският съветник и заяви, че кампанията „Кмете, можем и без теб” продължава.

DSC03084

До Кмета на община Ямбол

     г-н Георги Славов

 

 СИГНАЛ

от Светослав Стойчев Стоев –

общински съветник от групата на БСП в Общински съвет, град Ямбол

Уважаеми г-н Славов,

DSC03088Информирам Ви, че от средата на месец Март 2018 година ми прави впечатление, че парковото осветление /с височина на осветителните тела до 50см и  до 90см/ не функционира в голямата си част (над 80%). Посочените осветителни тела се намират в новоремонтираната централна част на града /пл.„Освобождение“/ – пред община „Тунджа“, около сградата на Безистена, пред сграда „Андижан“ и пред ритуалната зала /ул.„Славянска“/.

DSC03090Изчаках повече от месец, но нищо не се промени.Напротив, все повече осветителни тела не работят. Явно служителите, отговарящи за това, не си изпълняват служебните задължения.

Обидно е за данъкоплатците на град Ямбол, че новоизградени обекти, в които са вложени милиони, не функционират.

Надявам се  Вие и общинска администрация да вземате мерки в най-кратки срокове за отстраняване на посочения проблем.

DSC03092 DSC03096 DSC03099 DSC03110 DSC03112 DSC03114

About the Author :

Leave a reply