Младите от БЧК-Ямбол с Антиспин акция

сърБългарският младежки червен кръст – Ямбол реализира втора Анти – СПИН кампания по повод Свети Валентин. Целта на кампанията бе да се повиши информираността на младежите и здравната култура по въпроси, свързани с предпазване от инфектиране с HIV. Доброволците от градовете Ямбол, Стралджа и  Елхово проведоха информационна кампания, на обособен пункт, обозначен с логото на БЧК, се разпространиха материали по различни теми: „Болести предавани по полов път”; „СПИН/HIV„ и др.

Доброволците раздаваха презервативи, валентинки и късметчета по централните улици на града и по кафенетата. Интерес предизвика инициативата „Спомен в Рамка”, включиха се влюбени двойки, които се снимаха за спомен. Кампанията предизвика интерес у гражданите, които задаваха въпросите си към доброволците на БМЧК.

Общинските клубове на БМЧК също проведоха инициативи по повод 14 февруари в своите училища. Доброволците от БМЧК – Стралджа изготвиха «Пощенска кутия с пожелания», в която всеки пускаше своя поздрав – валентинка за любим човек, и доброволците ги предоставиха лично на получателите им. В град Елхово младежите успяха да зарадват влюбените, докато обядват в ресторант- там всяка двойка получи своята валентинка с късметче. В град Болярово бе организирана дискусия за учениците от СОУ «П. Берон» под мотото «Безопасна любов», проведе се и игра «Въпроси и отговори на  тема  „СПИН/HIV“.

 

 

About the Author :