Младежки хепънинг „Изборът да си независим е само твой”

DSC06819С младежки хепънинг в Ямбол приключи информационната кампания, насочена срещу употребата на наркотици „Изборът да си независим е само твой”. Тя е посветена на Меджународния ден за борба с наркоманиите – 26 юни.

Инициативата обедини усилията на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Обществения съвет за наркотични вещества, Превантивно информационния център по наркомании  и  Детската педагогическа стая при Районно управление „Полиция” – Ямбол.

Пред Младежкия дом в Ямбол дойдоха много младежи и деца за да се включат в хепънинга. Половин час преди това любимата музика на младите хора ги привличаше. От полицията беше подредена  изложба с видовете наркотични вещества, за да могат младежите да ги видят как изглеждат и да знаят от какво да се пазят. Имаше и шокиращи снимки, които показват как изглеждат зависимите. Тениски с мотото на кампанията и балони се въждаха навсякъде. Беше подредена и изложба с най-добрите колажи и рисунки от конкурса на същата тема. Водещите на хепънинга Асен Колев и Лидия Петрова обявиха пред всички на какво се посвещава той, а заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова привества всички и откри проявата. Програмата на хепънинга включваше музикални изпълнения на 13-годишната Никол Николова от ОУ „Любен Каравелов”, която стана популярна с участието в „Големите надежди”, но има и много награди от национални и международни конкурси. С песни се изявиха и Адриана Стефанова, и Клаудия Шейтанова, настроението на всички повдигна и рок групата Switchback. Наградени бяха 16 участници в конкурса за рисунка, колаж и есе.

Информационната кампания срещу употребата на наркотици се проведе сред ямболските ученици в продължение на месец. Специалисти  беседваха с тях, раздадоха им информационни материали. Между училищата беше организирана викторина как младежите да се предпазват от наркотична зависимост.

 

About the Author :