Младежки форум „Младите хора 10 години Заедно с община „Тунджа“

1На 07 юли 2018 г. от 18.00 часа в хотелски комплекс „Екатерина“ по инициатива на НПО „Младежта- Европейското бъдеще на Веселиново“ се организира младежки форум на тема „Младите хора 10 години Заедно с община „Тунджа“.

На форума присъстваха представители на младежките организации на Веселиново, Безмер, Козарево и Дражево, както и партниращи организации в лицето на Български червен кръст, Младежки информационно-консултативен център – Ямбол и община „Тунджа“.

В началото на младежката среща кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев приветства присъстващите и участва във видеовръзка с младежи от организацията, които са извън пределите на България.

2По време на инициативата Елена Велкова – председател на сдружението, представи цялостната дейност на младежката организация – от идеята за създаването, през реализираните проекти на местно, общинско, национално и международно ниво, участието в инициативи, форуми и кампании с обществена значимост, до настоящата дейност на организацията. Станчо Ставрев – заместник – кмет на община „Тунджа“ представи инициативи – „С Тунджа в сърцето“, „Тунджа може“ и др., инициирани от млади хора, работещи в общинската администрация.

3Плакети с благодарност за подкрепата и съпричастността бяха връчени на Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев- заместник – кмет, Атанас Мерджанов, Ваня Георгиева- помощник директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново и бивш регионален координатор на Държавната агенция за младежта и спорта. Партньорите на младежката организация – Български червен кръст- Ямбол, Младежки информационно-консултативен център – Ямбол, НПО „Сънрайс“, с. Козарево, НПО „Младите за Безмер“, с. Безмер, НПО „Бъдеще за Дражево“, с. Дражево, Татяна Стоева – бивш кмет на с. Веселиново и Стоянка Белчева – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново, участвали в реализацията на различни общи проекти, получиха юбилейни статуетки. На младежите бяха връчени грамоти за различни заслуги в дейността на организацията.

4В проведената дискусия „Моето личностно израстване“, младите хора на „Тунджа“ имаха възможност да споделят личните си истории и развитие, впечатленията си от работата на младежките организации през годините. Три от първите стипендиантки – Деметра и Иринка от с. Веселиново, и Ирена от с. Безмер, получили ежегодната стипендия, учредена от Атанас Мерджанов –  инициатор на стипендия за подкрепа на студенти, също имаха възможност да разкажат за личностното си израстване.

Обществената инициатива „Младите хора 10 години Заедно с община „Тунджа“ се финансира в рамките на кампанията „Заедно с община „Тунджа“ на платформата „С Тунджа в сърцето“- рестарт.

6 7 85 9 10 11 1213

About the Author :

Leave a reply