Млада жена, кадрови войник, пострада при учения на полигон “Победа”

Ямбол, 11.06.2020

Редник втори клас Радост Петрова – на длъжност автоматчик в 1-ва механизирана рота от състава на 42-ри механизиран батальон в гр. Ямбол е пострадала около 14.10 ч. на 10 юни (сряда) по време на тактически занятия с бойни стрелби с механизираните отделения на механизиран взвод, които са се провеждали на учебен полигон „Победа”, съобщават от Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при извършване на маневра на многоцелеви транспортьор лек брониран (МТЛБ). На военнослужещата незабавно е оказана медицинска помощ. Извикана е линейка на Спешна помощ – Ямбол, след което редник Петрова е транспортирана в МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Д-р Панайот Диманов уточни, че пострадалата е приета е в безсъзнание в ямболската болница и разясни, че след направените изследвания и деагностични процедури се оказва, че е с множество травми, счупен крак, таз и ръка. “Колегите в реанимация са успели да овладеят това състояние и още сутринта тя беше вече в съзнание, в стабилно хемодинамично състояние и вън от опасност за нейния живот“, обясни още д-р Диманов. Днес следобед редник Петрова беше транспортирана за лечение във Военномедицинска академия.

От военното министерство съобщават, че редник Петрова е на служба в Българската армия от март 2017 г. По случая се води разследване от специализираните органи.

About the Author :

Leave a reply