Михаил Миков: Ямбол има нужда от местна власт с човешко лице

SAM_5119Среща концерт на БСП се проведе в зрителната зала на община Ямбол. На нея присъстваха председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков, кандидатите за кмет и общински съветници за община Ямбол, както и български поп-изпълнители. В препълнената с ямболлии зала взеха участие водещият Ники Априлов, както и любимите български изпълнители, Стенли, Нора Караиванова, Красимира Иванова, Петя Буюклиева, Панайот Панайотов. Те изпълниха емблематични български песни и зарадваха зрителите.

SAM_5124В политическата част от срещата бяха поканени на сцената Лидерът на БСП Михаил Миков, говорителят на Националния съвет и депутат от Ямболския район Атанас Мерджанов, председател на Политическо движение „Социалдемократи” Елена Нонева, кандидатът за кмет на община Ямбол от БСП инж. Мариета Сивкова, както и кандидатите за общински съветници от БСП. Представена бе богатата биография на инж. Мариета Сивкова. От името на домакините думата бе представена на кандидата за общински съветник Катя Георгиева, която сподели важни акценти от концепцията на екипа от БСП.

SAM_5130От сцената кандидатът за кмет Мариета Сивкова каза: „Време е, приятели и съмишленици, за промяна в нашия град. Време е 8-годишното дясно управление на ГЕРБ да бъде сменено.” Тя определи периода от изминалите 2 мандата като управление на усвояване на европейските средства безотчетно и на всяка цена, като управление на повишените данъци и създаването на нови, управление с пренебрежение към човека и към неговите проблеми. Мариета Сивкова допълни: „Време е да дойде лявото управление в Ямбол. Предлагаме социално насочена лява политика. Предлагаме да намалим данъците. Ще създадем облекчения за младите семейства, ще премахнем таксите в детските градини и в детските ясли, ще има за децата безплатна млечна кухня, ще създадем солидарен фонд за скъпоструващи лечения, ще изградим общински културен център. Ще решим проблемите на всеки един от нас, защото социалната политика е политика, насочена към хората, към семейството, към младия активен трудещ се, политика, насочена към пенсионера. Това предлагаме ние на нашия град.” Кандидатът за кмет призова всички да мобилизират енергията си към реализирането на тези идеи.

SAM_5140Депутатът Атанас Мерджанов пожела на екипа много хъс и работа към победата и успеха на Ямбол.

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков благодари на всички ямболлии, крачили през годините след Българската социалистическа партия. Той сподели „Преди година време българските избиратели ни отредиха място на опозиция. Ние можехме да тръгнем по пътя на сделка, заради участие във властта, но избрахме другото – да бъдем последователни, да бъдем верни на гласа на избирателя. Ето отново са избори – избори за местна власт. Политически пророци и различни наблюдатели предричат решения, които не дават част на БСП и го правят от страх. Правят го от страх, защото тази една година БСП не участва в сделките за властта, не участва в тегленето на 16-милиардния дълг, не участва в увеличението на пенсионната възраст на 67 години, а предложихме друга алтернатива за хората от третата възраст”. Михаил Миков изрази мнението, че Ямбол днес има нужда от чувствителна към проблемите на хората местна власт и допълни: „Тук сме, за да подкрепим Мариета Сивкова и прекрасните общински съветници, които са доказали с годините, че отстояват интересите на хората. Ямбол има нужда от местна власт с човешко лице. Това е Мариета Сивкова, това са съветниците от БСП”. Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков призова на 25 октомври всички ямболлии да кажат „не” на днешната статукво в Ямбол и пожела успех на екипа.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

About the Author :