Михаил Миков в Ямбол: „Сигурен съм, че тук ще имаме два мандата”

M Mikov i At Merdzhanov presk Yl 2Лидерът на БСП Михаил Миков даде днес пресконференция в ямболската централа на лявата партия.. Той обяви, че няма никакво съмнение за това, че коалиция „БСП-лява България” ще постигне два мандата на предсрочните парламентарни избори в Ямболския район. Тази увереност на председателя на БСП идвала от традиционно силните резултати на политическата формация в Ямболска област.

Миков изтъкна, че една от червените линии в предизборната програма на „БСП-лява България” е въвеждането на прогресивното подоходно облагане. На въпрос защо това не стана при предишното правителство, в което БСП имаше възлова роля, Михаил Миков отговори, че ДПС е попречила, тъй като изповядвала либералните идеи. По тази причина хората на Лютви Местан били против отпадането на плоския данък.

„Ние искаме новия парламент и новото правителство да обърнат голямо внимание на хранително-вкусовата промишленост, на преработващата промишленост. Направихме някои първи стъпки в тази насока, но това трябва да стане държавна политика”, каза още Михаил Миков.

„Несправедливост има и към малкия и средния бизнес, заради невъзможността да участва без протекции в обществените поръчки”.

Заради агентите на чужди интереси в българската енергетика, които искат гарантирана печалба, протестите от  зимата на 2013 година може да се случат още през есента на тази година, заяви още лидерът на БСП, като под агенти той визира електроразпределителните дружества и фирмите, които работят с възобновяеми източници на ел.енергия.

About the Author :