Митническите служители на МП Лесово задържаха голямо количество контрабандни лекарства и сексуални стимуланти

ГКПП – Лесово, 27.08.2020 г.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска задържаха стотици опаковки с контрабандни лекарствени средства и продукти за полова мощ. Иззети са 156 блистера с 2356 таблетки и 20 туби с различни видове лекарствени средства, както и 330 фабрични опаковки, съдържащи общо 73,29 кг продукти за полова мощ. Те са открити в пригодени тайници и в багаж на шофьори и пътници, при митнически проверки на Митнически пункт Лесово през последните дни на влизащи в страната от Турция три леки автомобила.

При един от случаите, на 26.08.2020 г., митнически служители от ГД МРР селектират на МП Лесово за щателна митническа проверка влизащ в страната лек автомобил с марка  „Кадилак“, управляван от румънски гражданин. Шофьорът и пътничката в колата са заявили, че нямат нищо за деклариране, но при митническата проверка  са открити  черни найлонови торби на дъното на два куфара с лични вещи, съдържащи фабрични опаковки с 2356 таблетки и 20 туби с различни лекарствени средства от пет търговски марки с надписи на турски език –  за сърдечни, стомашни и други заболявания. Установено е, че контрабандно пренасяните медикаменти са собственост на пътничката в автомобила – румънска гражданка, срещу която е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

При друга митническа проверка на МП Лесово на 17.08.2020 г., на влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка БМВ, управляван от турски гражданин,  митническите служители  откриват на мястото на резервната гума и в личен багаж на шофьора  90 фабрични стъклени опаковки с различен грамаж, съдържащи общо 15,69 кг растителна паста с надписи „Macun Epimedyumlu” – вид билков сексуален стимулант. Още 240 фабрични опаковки, съдържащи  общо 57,60 кг от същата марка стимулант, са открити в кашони под лични вещи в багажното отделение и във фабричната кухина за резервната гума на влизащ в страната на 15.08.2020 г лек автомобил „Фолксваген“, управляван от румънски гражданин.  Контрабандните продукти за полова мощ са иззети и срещу нарушителите също са съставени актове по Закона за митниците.

About the Author :

Leave a reply