Митко Андонов, кмет на Стралджа: Прогрес в мислите и действията!

3УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Изпращаме още една календарна година. Прехвърляме в съзнанието си дните й, напластили се един върху друг като корите в баницата по Коледа. Искаме да ги запомним красиви и добри. Ако е имало трудности, беди и препятствия, то желанието ни е да извлечем нужната поука, за да сме по-силни, когато пак се наложи. Да, животът е изпитание, битка, надежда, радост и болка. Животът е всичко онова, което ние самите правим за себе си и за околните. И когато дойде време за един такъв красив празник, като Рождество Христово, да отворим сърцето, топлина и светлина да грейне във всеки дом, да бъдем добри, щедри, усмихнати.

В първия ден на новата 2015 г. да се почувстваме  като преродени, готови и за най-голямо щастие, и за непредвидени изпитания. Да превърнем всеки ден във важен, знаменит, незабравим, полезен. Да бележим делниците с добри дела, да се веселим през празниците. И да съхраним вярата, че можем да постигаме целите си, колкото и високи да са те.

В тези празнични дни всяко пожелание е за здраве , за щастие, за успехи. Бих добавил – прогрес да има в мислите и действията ни през 2015 г.! Взаимно да си помагаме, да се насърчаваме! И да си припомним един призив на  патриарха на българската литература Иван Вазов :”Повечко сърце, господа!”  Сили и умения имаме достатъчно.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ!

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

About the Author :