Митко Ангелов: „До седмица се връщам на терена”

D. AngelovСлед дербито от 15-ия кръг в зала „Диана” между съставите на „Ямбол” и „Левски”, капитанът на шампионския „Ямболгаз”, а сега баскетболист на „сините”, Димитър Ангелов, заяви за „Делник”, че до седмица се връща  на терена.
Възпитаникът на ямболската детско-юношеска школа пропусна заради контузия няколко мача на „Левски”, включително и този във вторник от Балканската лига „Еврохолд” срещу „Кожув” в Македония.
Както винаги, появата на Митко в зала „Диана” предизвика голям интерес, той бе заобграден от помощник-треньора на „Ямбол” Ивайло Стоименов, народният представител от ГЕРБ Димитър Иванов и от…баща си, легендарният Иван Ангелов.
Мекия, както е известен в баскетболните среди съотборникът на Симеон Варчев , Вълчо Йорданов, Георги Глушков, Георги Ковачев, вижда много рядко сина си и използва всяка минута, когато Митко е в родния град, за да му се порадва.
Разговорът бе и малко носталгичен-Ангелов-младши през тази година ще навърши 35 лазарника, така че той самият се учуди как лети времето. Митко има петгодишна дъщеря, през ваканциите си обича да почива в Гърция, така че наистина за родния Ямбол не остава много време.
Той е един от любимците на Тити Папазов, който навремето го наложи в националния тим и счита, че Димитър е изтъкан от баскетбол. Тежкото крило в някаква степен вероятно бе доволен, че не му се наложи да играе срещу родния клуб, защото публиката понякога бе твърде гореща и можеше да забрави колко много е дал дългогодишният национал за играта с оранжевата топка край Тунджа.

About the Author :