Митинг-концерт поставя началото на местен референдум против приемането на нелегални мигранти в Бояново – Ямбол

untitled-2На 27 ноември 2016г. /неделя/ от 18:00ч. в спортна зала Диана, гр. Ямбол ще се проведе първият митинг-концерт против допускането, приемането и настаняването на незаконно преминали българската граница мигранти и изграждането на т.нар. „бежански” лагери за тях. На събитието ще бъде дадено началото на подписка за свикване на местен референдум. Специални гост-изпълнители ще бъдат Славка Калчева и група Icecream. Гост и участник в събитието ще бъде Петя Георгиева – председател на инициативен комитет „За Харманли. Входът за всички граждани е безплатен.

На 17.11.2016г. е подадено Уведомление за осъществяването на митинг-простест до кмета на гр. Ямбол г-н Георги Славов, както и искане за разрешение за ползване на спортна зала Диана. Датата е съобразена със заетостта на залата,а решението митинга да бъде на закрито е взето поради прогнозите за лоши метеорологични условия в деня. Преди всичко най-важно за нас са сигурността и здравето на гражданите.

Основна причина за митинг-протеста е решението в изоставените казарми в село Бояново (обл. Ямбол) да бъде изграден бежански лагер, в които да бъдат настанени нелегално преминали българската граница мигранти. На 29.10.2016г. в селото се проведе първият протест, на който Правителството не обърна необходимото внимание и не взе в предвид нито едно от нашите искания. След спазеното от нас обещание и осигуряване на спокойствие до приключване на Президентските избори е ред за следващата наша стъпка, а именно този митинг-концерт.

Призоваваме всички граждани подкрепящи нашите искания и готови да ни подкрепят в подписка за свикване на местен референдум да бъдат с нас на 27.11.2016г. от 18:00ч. в спортна зала Диана, гр. Ямбол.

Организатори на митинг-концерта: Калоян Желязков, Цветан Ревански и Ирина Георгиева /Граждански инициативен комитет/

Повече информаци за нас и нашите протести можете да научавате от нашата фейсбук страница:

БОРР “Тервел” – https://www.facebook.com/695584730599036

About the Author :