Мирослав Василев спечели голямата награда на Първия национален събор-надсвирване за тъпанджии „Ангел Кръстев”

???????????????????????????????Мирослав Василев от Велико Търново стана носител на голямата награда на Първия национален събор – надсвирване за тъпанджии „Ангел Кръстев”.  Той е първият записал се участник и излезе пръв на сцената в конкурсната програма. Изпълненията му бяха съвместно с оркестър при Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” – Велико Търново с ръководител Лъчезар Йорданов. Той получи като награда тъпан, изработен от Веселин Христов от Плевен.

 

???????????????????????????????В първа възрастова група първото място беше присъдено на Дилян Петров от Сливен, втори остана Живко Михов от Пловдив, трети е Дилян Зафиров от с. Чарган.

Във втора възрастова група класирането е – първо място – Кольо Калев от с . Чарган, второ място – Мишо Симеонов от Ямбол, трети е Йордан Атанасов от с. Недялско.

Палка с автограф от председателя на журито Стоян Янкулров – Стунджи спечелиха Станко Милков от Голям манастир, Драгомир Дачев от Бояново и Петър Колев от сливеското село Ковачите.

Наградата вдаучер от „Балканфолк” беше присъдена на Иво Атанасов от Варна.

DSC02644Кметството на село Кабиле раздаде също награди – сувенир тъпан получиха гостите от САЩ – 25-годишната Изуми Феърбанкс, чийто пръв учител по тъпан е бил Ангел Кръстев и тя участва в надпреварата и Даниел Голбърг, който учи доктурантура по ударни инструменти у нас. Торта с логото на събора беше подаръкът на 8-годишния Георги Георгиев от Кабиле.

About the Author :